Jelenie ragú
Jelenie ragú
Autor receptu: boise
Neviem čo je to ragú, z kuchárskeho hľadiska neviem presne definovať, ako má také ragú
vyzerať a čo má spĺňať a ako sa dobre vychované
ragú správa. Ale ako sme tak s ragú na seba pozerali, iné meno som mu dať nevedela.
30 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso pokrájame na kocky. Na bravčovej masti opražíme cibuľu, pridáme slaninu a ďalej opekáme do zlatista.
- Pridáme pokrájané mäso a opečieme, prihodíme nové korenie, borievky, bobkový list a necháme podusiť.
- Keď mäso pustí šťavu, pridáme soľ, mleté čierne korenie, na drobno nakrájaný cesnak, víno, paradajkový pretlak (použila som dve malé konzervy) a šípkový lekvár.
- Keď sa víno vyvarí, podlejeme vriacou vodou a pridáme pokrájanú mrkvu a zeler. Množstvo zeleru nechám na vás, ako komu chutí. Prihodíme tiež za hrsť brusníc a ďalej dusíme.
- Pokiaľ je šťava riedka, zahustíme ju nastrúhaným zemiakom. Varíme, kým mäso nezmäkne. Podávame napríklad s domácou zemiakovou knedľou (tú som robila prvýkrát v živote, takže je hodne kostrbatá). Ak sa rozhodnete pre takúto úpravu mäsa, prajem dobrú chuť ;)