Jelenie ragú

Jelenie ragú

Autor receptu: boise

Neviem čo je to ragú, z kuchárskeho hľadiska neviem presne definovať, ako má také ragú vyzerať a čo má spĺňať a ako sa dobre vychované ragú správa. Ale ako sme tak s ragú na seba pozerali, iné meno som mu dať nevedela.

30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso pokrájame na kocky. Na bravčovej masti opražíme cibuľu, pridáme slaninu a ďalej opekáme do zlatista.
  2. Pridáme pokrájané mäso a opečieme, prihodíme nové korenie, borievky, bobkový list a necháme podusiť.
  3. Keď mäso pustí šťavu, pridáme soľ, mleté čierne korenie, na drobno nakrájaný cesnak, víno, paradajkový pretlak (použila som dve malé konzervy) a šípkový lekvár.
  4. Keď sa víno vyvarí, podlejeme vriacou vodou a pridáme pokrájanú mrkvu a zeler. Množstvo zeleru nechám na vás, ako komu chutí. Prihodíme tiež za hrsť brusníc a ďalej dusíme.
  5. Pokiaľ je šťava riedka, zahustíme ju nastrúhaným zemiakom. Varíme, kým mäso nezmäkne. Podávame napríklad s domácou zemiakovou knedľou (tú som robila prvýkrát v živote, takže je hodne kostrbatá). Ak sa rozhodnete pre takúto úpravu mäsa, prajem dobrú chuť ;)