Jelenie pliecko s tymiánom na červenom víne, na hubách s čučoriedkami

Autor receptu: pusta

Nedávno som čakala vzácnu návštevu a čím si ho správne uctiť, bolo pre mňa neuveriteľne ťažké, pretože tou návštevou nebol nik iný ako profesionálny kuchár, ktorý pochodil svet a ja iba obyčajný amatér, ale nakoniec to všetko dobre dopadlo a dokonca si odo mňa vypýtal tento skvelý recept.

4
porcie
180 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do suchého hrnca som dala na dno tenké plátky slaniny /lepšie sa krája slanina, ak ju dáme na chvíľu do mrazničky/ a na malom plameni som ju nechala čo najviac rozpustiť, nespáliť! a potom som ju vybrala. Na vypečenom tuku som orestovala cibuľu, pridala som tymián, cukor, čučoriedky, červené víno a priviedla do varu. Do vriaceho vína som pridala kocky jelenieho pliecka, osolila, okorenila mletým čiernym korením a prikryté dusila na strednom plameni za občasného podliatia horúcou vodou.
  2. K polomäkkému mäsu som pridala dubáky aj s vodou, v ktorej boli predtým namočené asi 1 hodinu a dodusila som, až bolo mäso mäkké, šťavy nemá byť veľa..
  3. Podávala som dekorované lievikmi z pomaranča, ktoré som naplnila čučoriedkami a ako prílohu som použila dodolle s opečenou cibuľkou na bravčovej masti - recept dodám. Nad o v názve prílohy majú byť horizontálne dve bodky, môj pc toto písmenko nemá.