Jelenia paštéta

Michal Pažák
executive chef reštaurácie Zylinder v Bratislave, 7. októbra 2012
Jelenia paštéta
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

1,5 kg
0,5 kg
0,2 l
1 kg
0,5 l
50 g
0,5 kg
0,2 l
0,2 l




Postup

  1. 1

    Jelenie plece uvaríme s divokým korením a necháme vychladnúť. Mäso zomelieme na jemno (2– až 3–krát), pridáme rozmixovanú a prepasírovanú kuraciu pečeň. Ochutíme soľou, korením a koňakom.

  2. 2

    Vzniknutú hmotu preložíme do formy, poriadne zabalíme a pečieme vo vodnom kúpeli pri 80 °C asi 40 minút. Potom dobre vychladíme.

  3. 3

    Višne uvaríme v červenom víne, ochutíme griotkou, prepasírujeme a pridáme agar. Necháme stuhnúť a povykrajujeme kolieska na podávanie.

  4. 4

    Šalotku nasekáme na jemné kocky, orestujeme na masle, pridáme cukor, ktorý skaramelizujeme. Pridáme balzamikový ocot, červené víno a zredukujeme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia