Jelení guláš s knedľou

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Jelenie plece očistíme, nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme. Na masti speníme cibuľu do hneda, pridáme červenú papriku, rajčinový pretlak a urestujeme.
  2. Keď je zelenina mäkká, pridáme mäso, mletú červenú papriku, podlejeme červeným vínom a dusíme do mäkka. Rozvarená zelenina zahustí guláš, dochutíme tymianom, prípadne zahustíme nastrúhaným zemiakom.
  3. Pečivo nakrájame na kocky, pridáme soľ, korenie a na slanine urestovanú cibuľu. Pridáme žĺtky, mlieko, pažítku a na záver zamiešame sneh z bielkov. Hmotu vytvarujeme do valčeka, zabalíme do čistej utierky, upevníme konce a varíme v osolenej vriacej vode asi 15 minút.
  4. Guláš pred podávaním dozdobíme plátkom citróna, bylinkami a brusnicovým kompótom a podávame s knedľou.
  5. Náš tip: Namiesto tymianu môžeme použiť rozmarín, jedlo získa inú chuť.