Jelení guľáš na čiernom pive so slivkovým lekvárom

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 7. decembra 2013

Recept pochádza od môjho nebohého otca pochádzal s osady tak divina na tu bol master.

8 porcií
porcií
90 minút
na 100 °C

Suroviny

1 kg
4 ks
1 hlávka
3 dcl
4 PL
150 g
1 PL
1 ČL
2 PL
1 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme na horúcu masť restovať nakrájanú cibuľu. Potom pridáme nakrájané na väčšie kocky mäso dobré osmažíme, pridáme mletú červenú papriku trochu premiešame a hneď zalejeme pivom. Necháme chvíľu dusiť a pridáme nakrájaný cesnak na drobno, vegetu, soľ a rozmrvenú čili papričku.

  2. 2

    Dusíme tak dlho až je mäso mäkučké prípadne podlievame hovädzím vývarom nie moc. Ak je mäso mäkké pridáme rajčinový pretlak miešame a varíme 10 minút.Ďalej dáme slivkový lekvár varíme za stáleho miešania 5 minút. Hotové ochutnáme a podľa chuti dochutíme cukrom, alebo citrónom, pripadne pikantným kečupom. Podávame s knedľou, alebo varenými zemiakmi. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

evanaaa
No, dobre si sa uviedol, milý @patroveckypitrs , len máš trochu pridlhý nick:-). Ale vítaj na Vareche, zasa je nás o jedného viac. Výborný guľáš si navaril a ten lekvár tam spraví takú dobrú chuť, šmrncovnú a tá paprička to pekne zavŕši.
lencita
Váš otec bol naozaj majster, lepší guláš z diviny som ešte nejedla. Ďakujem za recept, teraz bude náš obľúbený :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia