Dusené jahňacie stehno

Jehněčí s pohankovým kubou a liškami – Jahňacina s pohánkou a kuriatkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
110 minút
príprava

Postup

  1. Umyté a osušené jahňacie stehno prešpikujeme slaninou a cesnakom. Mäso opečieme na masti. Vyberieme ho a v tej istej masti osmažíme šalotku s vetvičkou tymianu. Podlejeme vriacim vývarom, pridáme mäso, ochutíme soľou a korením a dusíme domäkka.
  2. Pohánka: Pohánku spolu so sušenými hubami zalejeme 180 ml vriacej vody. Necháme hodinu postáť. Nadrobno nakrájanú šalotku a cesnak osmažíme na masti, pridáme pohánkovú zmes a dochutíme soľou, korením, majoránom a rascou.
  3. Hotové mäso vyberieme z omáčky. Omáčku scedíme a necháme zredukovať.
  4. Na masle opečieme kuriatka, osolíme a okoreníme. Mäso nakrájame na plátky. Podávame s pohánkou.