Jednoduchý zemiakový prívarok

Jednoduchý zemiakový prívarok
diabambulkaDiabambulka, recept pridal: 1. apríla 2011 17:01Ďalšie jeho recepty

jednoduchá klasika...

Suroviny

5-6
porcií
35-40
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Zemiaky očistíme a dáme variť do osolenej vody spolu s bobkovým listom a celým čiernym korením. Keď sú zemiaky uvarené pridáme smotanu v ktorej sme si rozmiešali hladkú múku na zahustenie a mletú červenú papriku. Dochutíme šťavou z citróna ( alebo octom ), troška ocukríme (nemusíte), poprípade, kto má rád troška kôprovej vňate. Krátko povaríme a podávame so sekanou, fašírkami, alebo vajíčkom. Dobrú chuť:-)))



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • vierik, 1. apríla 2011 o 18:24
    Klasika nikdy nesklame,takýto má byť prívarok,ja dávam ešte vyvariť ošúpanú cibuľu,dá veľmi dobrú chuť a tiež aj kôpor.


  • ancicka, 1. apríla 2011 o 19:04
    Takéto rcp.to je moje.Super.


  • janetteb, 1. apríla 2011 o 19:38
    oblúbene jedlo môjho syna ..fajnee


  • kopretina, 1. apríla 2011 o 20:25
    Moje babička přidávala ještě "ztracená vejce" a vždycky mi to moc chutnalo. Moc děkuji za připomenutí.


  • dorisa, 1. apríla 2011 o 21:28
    Prívarky mam velmi rada,ale málo ich varím. Mňam, dala by som si.


  • hubata, 2. apríla 2011 o 09:18
    Toto je osvedčená klasika.... ale tuším kopretinka sú tam postrácané vajcia na obrázku .....


  • sestricka126, 2. apríla 2011 o 18:09
    super recept pridavam do KK a dlho som to uz nejedla je nacase to ked je teraz ten post navarit :D mnam mnam


  • cien, 21. januára 2013 o 00:40
    Skoro takto ho pripravujem aj ja len namiesto citronovej štavy dávam ocot , na taký sladko-kyslý sposob ..niekedy z koprom niekedy bez. Robím k nemu fašírky a volské očká , aj čerstvý chlebík kto má chut. Dnes bude na obed :-)


  • monkovec, 26. novembra 2013 o 12:13
    Naše obľúbené jedlo a vďaka tvojmu receptíku si na ňom môžeme pochutnávať aj my.Ďakujeme


  • diabambulka, 26. novembra 2013 o 22:01
    @monkovec , teším sa :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist