Jednoduchý zemiakový prívarok

Jednoduchý zemiakový prívarok
diabambulkaDiabambulka, recept pridal: 1. apríla 2011 17:01Ďalšie jeho recepty

jednoduchá klasika...

Suroviny

5-6
porcií
35-40
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Zemiaky očistíme a dáme variť do osolenej vody spolu s bobkovým listom a celým čiernym korením. Keď sú zemiaky uvarené pridáme smotanu v ktorej sme si rozmiešali hladkú múku na zahustenie a mletú červenú papriku. Dochutíme šťavou z citróna ( alebo octom ), troška ocukríme (nemusíte), poprípade, kto má rád troška kôprovej vňate. Krátko povaríme a podávame so sekanou, fašírkami, alebo vajíčkom. Dobrú chuť:-)))



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • vierik, 1. apríla 2011 o 18:24
    Klasika nikdy nesklame,takýto má byť prívarok,ja dávam ešte vyvariť ošúpanú cibuľu,dá veľmi dobrú chuť a tiež aj kôpor.


  • ancicka, 1. apríla 2011 o 19:04
    Takéto rcp.to je moje.Super.


  • janetteb, 1. apríla 2011 o 19:38
    oblúbene jedlo môjho syna ..fajnee


  • kopretina, 1. apríla 2011 o 20:25
    Moje babička přidávala ještě "ztracená vejce" a vždycky mi to moc chutnalo. Moc děkuji za připomenutí.


  • dorisa, 1. apríla 2011 o 21:28
    Prívarky mam velmi rada,ale málo ich varím. Mňam, dala by som si.


  • hubata, 2. apríla 2011 o 09:18
    Toto je osvedčená klasika.... ale tuším kopretinka sú tam postrácané vajcia na obrázku .....


  • sestricka126, 2. apríla 2011 o 18:09
    super recept pridavam do KK a dlho som to uz nejedla je nacase to ked je teraz ten post navarit :D mnam mnam


  • cien, 21. januára 2013 o 00:40
    Skoro takto ho pripravujem aj ja len namiesto citronovej štavy dávam ocot , na taký sladko-kyslý sposob ..niekedy z koprom niekedy bez. Robím k nemu fašírky a volské očká , aj čerstvý chlebík kto má chut. Dnes bude na obed :-)


  • monkovec, 26. novembra 2013 o 12:13
    Naše obľúbené jedlo a vďaka tvojmu receptíku si na ňom môžeme pochutnávať aj my.Ďakujeme


  • diabambulka, 26. novembra 2013 o 22:01
    @monkovec , teším sa :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist