Jednoduchý zemiakový prívarok

Jednoduchý zemiakový prívarok
diabambulkaDiabambulka, recept pridal: 1. apríla 2011 17:01Ďalšie jeho recepty

jednoduchá klasika...

Suroviny

5-6
porcií
35-40
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Zemiaky očistíme a dáme variť do osolenej vody spolu s bobkovým listom a celým čiernym korením. Keď sú zemiaky uvarené pridáme smotanu v ktorej sme si rozmiešali hladkú múku na zahustenie a mletú červenú papriku. Dochutíme šťavou z citróna ( alebo octom ), troška ocukríme (nemusíte), poprípade, kto má rád troška kôprovej vňate. Krátko povaríme a podávame so sekanou, fašírkami, alebo vajíčkom. Dobrú chuť:-)))



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • vierik, 1. apríla 2011 o 18:24
    Klasika nikdy nesklame,takýto má byť prívarok,ja dávam ešte vyvariť ošúpanú cibuľu,dá veľmi dobrú chuť a tiež aj kôpor.


  • ancicka, 1. apríla 2011 o 19:04
    Takéto rcp.to je moje.Super.


  • janetteb, 1. apríla 2011 o 19:38
    oblúbene jedlo môjho syna ..fajnee


  • kopretina, 1. apríla 2011 o 20:25
    Moje babička přidávala ještě "ztracená vejce" a vždycky mi to moc chutnalo. Moc děkuji za připomenutí.


  • dorisa, 1. apríla 2011 o 21:28
    Prívarky mam velmi rada,ale málo ich varím. Mňam, dala by som si.


  • hubata, 2. apríla 2011 o 09:18
    Toto je osvedčená klasika.... ale tuším kopretinka sú tam postrácané vajcia na obrázku .....


  • sestricka126, 2. apríla 2011 o 18:09
    super recept pridavam do KK a dlho som to uz nejedla je nacase to ked je teraz ten post navarit :D mnam mnam


  • cien, 21. januára 2013 o 00:40
    Skoro takto ho pripravujem aj ja len namiesto citronovej štavy dávam ocot , na taký sladko-kyslý sposob ..niekedy z koprom niekedy bez. Robím k nemu fašírky a volské očká , aj čerstvý chlebík kto má chut. Dnes bude na obed :-)


  • monkovec, 26. novembra 2013 o 12:13
    Naše obľúbené jedlo a vďaka tvojmu receptíku si na ňom môžeme pochutnávať aj my.Ďakujeme


  • diabambulka, 26. novembra 2013 o 22:01
    @monkovec , teším sa :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist