Jednoduchý veľkonočný baránok fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 16. apríla 2014
Jednoduchý veľkonočný baránok (fotorecept)
Foto: ancicka

ja vždy pečiem takého jednoduchého baránka,lebo on sa nikdy neje, vyschne,lebo je len na ozdobu.

1
porcia
10 minút
príprava
30-35 minút
na 180-200 °C

Suroviny

4 ks
200 g
200 g
1 čl
1/2 dcl




Postup

  1. 1

    najsamprv si vymastím formu na baránka maslom a vysýpem múkou.

    Jednoduchý veľkonočný baránok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bielky vyšľahám pridám cukor a zašľahám žltky.Počas šľahania pridám olej.

    Jednoduchý veľkonočný baránok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po vyšľaháni pridám múku s kypriacim práškom a zľahka zamiešam.

    Jednoduchý veľkonočný baránok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vylejem do pripravenej formy a upečiem.

    Jednoduchý veľkonočný baránok (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po upečení nechám vychladiť na mriežke posýpem pr. cukrom.

Diskusia k receptu

katka78
Baránka som naposledy piekla na strednej škole, pamätám si, že sme ho ozdobovali polevou z bielkov a cukru. Ten môj, na rozdiel od tvojho, rozhodne na ozdobu nebol, vyzeral skôr ako huňatý biely salašnícky pes :-)
misiak
tak to potom zbytočne míňaš cukor do cesta keď sa neje :)
mariamka
@ancicka krasny baranok, takmer ako sfinga :)) nezvyknem ho piect, nemam ani formu, ale tento tvoj je ukazkovy, bez masle, zbytocnych okras, skoro ako zivy
steffik
Mám presne takú istú formu ako ty. Ja som baránka ešte nepiekla, vždy mi ho piekla mama. Teraz by som ho urobila sama. Len ma zaujíma, či si cesto rozdelila do oboch foriem napoly alebo ako.ďakujem.
ancicka
@steffik ,cesto vyleješ do väčšej formy ,rozotrieš po celej forme a zakryješ menším dielom a upečieš.
@mariamka ,@katka78 ,dakujem za komentare.
@misiak ,nielen cukor,on sa nevyhodí zužitkujú ho po mesiaci zvieratka,takže sa zužitkuje.
frona
aj ja mám takú formuuuuu...po mojej babke