Jednoduchý mäsový koláč

Jednoduchý mäsový koláč (fotorecept)

Autor receptu: elenas

Rýchly a jednoduchý mäsový koláč. Je výborný za tepla aj za studena.

8
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme mleté mäso, premiešame a spolu smažíme pokiaľ sa mäso zatiahne. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, podľa chuti iné koreniny alebo bylinky. Chvíľu spolu smažíme pokiaľ sa šťava mierme vyparí. Nakoniec pridáme pretlačený cesnak. Zmes odstavíme a necháme trochu vychladnúť.
  2. Kefírové mlieko zmiešame so sódou bikarbónou a necháme trochu postáť. Sóda začne pracovať a peniť, takže zoberte radšej väčšiu nádobu. Vajcia vymiešame do penista, pridáme soľ, cukor a kefírové mlieko. Nakoniec pridávame preosiatu múku a vymiešame cesto.
  3. Jarnú cibuľku nasekáme a pridáme k mäsovej zmesi, ja som ešte pridala aj medvedí cesnak. Polovicu cesta nalejeme do vymastenej formy (moja 24 cm). Na cesto dáme mäsovú plnku a zalejeme zvyšným cestom. Vrch som posypala sezamovými semienkami. Pečieme vo vyhriate na 180 °C rúre, cca 35 – 45 minút.
  4. Horúci koláč potrieme roztopeným maslom a môžeme podávať. Je fajnový za tepla a za studena, môže byť na raňajky, desiatu alebo aj na večeru.