Kokosový koláč

Jednoduchý kokosový koláč (fotorecept)

Autor receptu: luclup

Dnes som dostala neodolateľnú chuť na niečo kokosové. Voľba padla na tento dobrý koláčik :) Recept som si trochu upravila a mám ho z knihy, ktorú som vyhrala tu na Vareche - Z babičkinho receptára od Vladimíra Doležala a Aleny Doležalovej.

20+20 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv zmiešame múku s práškom do pečiva (ja som dala celý balíček prášku do pečiva, ale nižší koláč by bol pre mňa lepší, tak nabudúce dám len 1/2 ako bolo v originál recepte - a tiež tam bolo 250 g polohrubej múky, ja som nemala, tak som použila iné, ale výsledok je super).
  2. Mlieko zahrejeme s maslom.
  3. Vajcia zľahka vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom (v originál recepte 200 g kryštálového cukru, čo je podľa mňa dosť veľa).
  4. Zahriate mlieko s maslom a múku zmiešanú s práškom do pečiva striedavo pridávame k vajcovej zmesi a postupne šľaháme mixérom na nízkych otáčkach.
  5. Cesto vylejeme na maslom vymastený a kokosom vysypaný plech s rozmermi 20 x 34cm. Ja som na cesto ešte poukladala zopár odkôstkovaných višní, ale to nemusí byť. Pečieme vo vopred nahriatej rúre na 190 °C 20 minút.
  6. Počas pečenia pripravíme polevu. V kastróliku rozpustíme maslo, do misy nasypeme kokos, práškový cukor, prilejeme mlieko, rozpustené maslo a premiešame ( v originál recepte 250 g práškového cukru).
  7. Koláčik vyberieme z rúry a nalejeme na upečený koláč, môžeme ešte uhladiť stierkou. Dáme zapiecť do rúry na 15 - 20 minút do zlato-hneda.
  8. Počkáme, kým koláčik vychladne a podávame.
  9. A kedže som na víkend u našich, čo by to bol za recept bez nášho pánka Montíka :)