Tvarohový zákusok

Jednoduchý cheesecake bez lepku

Autor receptu: novalim

Nájde sa medzi nami niekto, kto ešte neochutnal cheescake? Asi nie, však? Cheescake sa teší veľkej obľúbenosti u tých, ktorí žijú bez lepku. Náš najnovší recept na jednoduchý cheescake bez lepku vám ukáže, ako jednoducho si môžete upiecť poctivý domáci cheescake a dochutiť ho medom a citrónom.

12
porcií
20 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Medové cesto izbovej teploty premiesime a rozvaľkáme do okrúhleho tvaru. Prenesieme ho do tortovej formy s priemerom 20 cm, natlačíme ho na dno a po bokoch formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie.
  2. Jemný tvaroh zmiešame so smotanou, cukrom (alebo medom), vajíčkom, kôrou a šťavou z citróna a pridáme pudingový prášok. Ak nemáme jemný tvaroh, poslúži aj hrudkový, ktorý rozmixujeme do krémova ponorným mixérom.
  3. Tvarohovú plnku nalejeme na cesto a pečieme pomaly, na 160 stupňoch asi 50 minút.
  4. Hotový cheescake necháme vychladnúť, potom nožom orežeme okraje, aby neboli prilepené na formu a opatrne formu odstránime.