Tvarohový zákusok
Jednoduchý cheesecake bez lepku
Autor receptu: novalim
Nájde sa medzi nami niekto, kto ešte neochutnal cheescake? Asi nie, však? Cheescake sa teší veľkej obľúbenosti u tých, ktorí žijú bez lepku.
Náš najnovší recept na jednoduchý cheescake bez lepku vám ukáže, ako jednoducho si môžete upiecť poctivý domáci cheescake a dochutiť
ho medom a citrónom.
12 porcií |
20 minút príprava |
50 minút na 160 °C |
Postup
- Medové cesto izbovej teploty premiesime a rozvaľkáme do okrúhleho tvaru. Prenesieme ho do tortovej formy s priemerom 20 cm, natlačíme ho na dno a po bokoch formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie.
- Jemný tvaroh zmiešame so smotanou, cukrom (alebo medom), vajíčkom, kôrou a šťavou z citróna a pridáme pudingový prášok. Ak nemáme jemný tvaroh, poslúži aj hrudkový, ktorý rozmixujeme do krémova ponorným mixérom.
- Tvarohovú plnku nalejeme na cesto a pečieme pomaly, na 160 stupňoch asi 50 minút.
- Hotový cheescake necháme vychladnúť, potom nožom orežeme okraje, aby neboli prilepené na formu a opatrne formu odstránime.