Jednoduchý bublaninový perník

margemanni - fotkamargemanni, 15. septembra 2012

Tento koláč je môj najobľúbenejší, bol to zároveň aj prvý koláč ktorý som sa naučila robiť. Moja mama tvrdí že som ho priviedla do Zobraziť celý popisTento koláč je môj najobľúbenejší, bol to zároveň aj prvý koláč ktorý som sa naučila robiť. Moja mama tvrdí že som ho priviedla do takej dokonalosti že jej pekárske žezlo posunula mne :) Inak je to veľmi ľahký, jednoduchý koláčik .. najúžasnejší len tak ku káve :)

10 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

4
400 g
2 dcl
3 dcl
500 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Do misky si rozbijeme vajcia, pridáme práškový cukor, olej, mlieko a všetko spolu dobre premiešame.

  2. 2

    Do premiešanej zmesi pridáme múku, kypriaci prášok do perníku, škoricu a sódu bicabónu. Škoricu pridávame podľa toho ako ju veľmi máme radi :D (ja osobne dávam za lyžicu) a sódu bicarbónu pol kávovej lyžičky. Celú zmes v miske dobre premiešame a vylejeme na plech. (Odporúčam si dať na plech papier na pečenie alebo potom ako to moja stará mama robila vymastiť plech a vysypať ho hladkou múkou)

  3. 3

    Po dopečení ho môžme poliať horúcou čokoládou alebo potrieť džemom :) Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

margemanni
Jedna poznámočka ... bublaninový je preto lebo keď namiesto prášku do perníka dáme do pečiva a nepridáme škoricu, tak máme cesto na bublaninu :) Vtedy stačí už len na cesto dať nejaký kompót a bublanina je na svete :)
valeri
škoda, že si nepridala foto, ale aj tak som si ho uložila
margemanni
Zamaličko :) ak ho budem najbližšie robiť tak samozrejme nafotím :)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia