Jednoduchý baklažán
Autor receptu: podravka
Komerčný recept<br />
Jednoducho pripravený baklažán so syrom a Ajvarom Podravka je ideálne jedlo na voľné dni, pretože vtedy je
každá jedna voľná chvíľka dôležitá a ľahké jedlá vzácne.
Postup
- Baklažán ošúpeme, nakrájame ho pozdĺžne na plátky asi 0,5 cm hrubé, osolíme a zľahka prelejeme olivovým olejom.
- Plátky krátko opečieme na grilovacej panvici, položíme na suchý povrch a do stredu každého plátku dáme lyžicu čerstvého syra zmiešaného s nasekanou pažítkou, soľou a korením.
- Plátky preložíme na polovicu, potrieme tenkou vrstvou Ajvaru a naukladáme ich na misku vedľa seba.
- Všetko spolu osolíme, okoreníme, posypeme nasekanou pažítkou a prelejeme olivovým olejom.