Jednoduchý baklažán

Autor receptu: podravka

Komerčný recept<br /> Jednoducho pripravený baklažán so syrom a Ajvarom Podravka je ideálne jedlo na voľné dni, pretože vtedy je každá jedna voľná chvíľka dôležitá a ľahké jedlá vzácne.

4
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Baklažán ošúpeme, nakrájame ho pozdĺžne na plátky asi 0,5 cm hrubé, osolíme a zľahka prelejeme olivovým olejom.
  2. Plátky krátko opečieme na grilovacej panvici, položíme na suchý povrch a do stredu každého plátku dáme lyžicu čerstvého syra zmiešaného s nasekanou pažítkou, soľou a korením.
  3. Plátky preložíme na polovicu, potrieme tenkou vrstvou Ajvaru a naukladáme ich na misku vedľa seba.
  4. Všetko spolu osolíme, okoreníme, posypeme nasekanou pažítkou a prelejeme olivovým olejom.