Jednoducho TATARÁK

Autor receptu: alexdidi

Cez víkend sme mali v rodine malú oslavu, tak sme si pripravili túto pochúťku, ktorú máme všetci radi a tak raz za čas si pochutíme na tomto jedle, ktoré niekto miluje a niekto by do úst nedal. Pre nás to bola delikatesa.

4-6
porcie
20 minút
príprava

Postup

  1. Mäso 2x pomelieme na mäsovom mlynčeku alebo rozmixujeme, prípadne naškrabeme.
  2. Ďalší postup je už na vás, ako vám viac vyhovuje. 1. urobíte z mäsa 4 úhadné kôpky s jamkou v strede, kde vyklepnete vaječný žĺtok. Všetky ostatné ingrediencie máme poruke a tatarák si vymieša každý sám podľa svojej chuti. 2.pre pohodlnejších stolovníkov (ako u nás), vymieša hostiteľka(teda ja), zo všetkých ingrediencií okrem žĺtkov, vytvorí 4 úhľadné kôpky s jamkou v strede, kde vyklepne žĺtok. Každý si potom ešte dochutí podľa svojej chuti.
  3. Tatarák si natierame na hrianky opečené na masti a potreté cesnakom.