Jednoducho TATARÁK
Autor receptu: alexdidi
Cez víkend sme mali v rodine malú oslavu, tak sme si pripravili túto pochúťku, ktorú máme všetci radi a tak raz za čas si pochutíme na tomto jedle, ktoré niekto miluje a niekto by do úst nedal. Pre nás to bola delikatesa.
4-6 porcie |
20 minút príprava |
Postup
- Mäso 2x pomelieme na mäsovom mlynčeku alebo rozmixujeme, prípadne naškrabeme.
- Ďalší postup je už na vás, ako vám viac vyhovuje.
1. urobíte z mäsa 4 úhadné kôpky s jamkou v strede, kde vyklepnete vaječný žĺtok. Všetky ostatné ingrediencie máme poruke a tatarák si vymieša každý sám podľa svojej chuti.
2.pre pohodlnejších stolovníkov (ako u nás), vymieša hostiteľka(teda ja), zo všetkých ingrediencií okrem žĺtkov, vytvorí 4 úhľadné kôpky s jamkou v strede, kde vyklepne žĺtok. Každý si potom ešte dochutí podľa svojej chuti.
- Tatarák si natierame na hrianky opečené na masti a potreté cesnakom.