Jednoducho TATARÁK

Jednoducho TATARÁK
Foto: alexdidi
alexdidiAlexdidi, recept pridal: 2. marca 2011 18:57Ďalšie jeho recepty

Cez víkend sme mali v rodine malú oslavu, tak sme si pripravili túto pochúťku, ktorú máme všetci radi a tak raz za čas si pochutíme na tomto jedle, ktoré niekto miluje a niekto by do úst nedal. Pre nás to bola delikatesa.

Suroviny

4-6
porcie
20
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Mäso 2x pomelieme na mäsovom mlynčeku alebo rozmixujeme, prípadne naškrabeme.
Jednoducho TATARÁK - obrázok 1

2

Ďalší postup je už na vás, ako vám viac vyhovuje. 1. urobíte z mäsa 4 úhadné kôpky s jamkou v strede, kde vyklepnete vaječný žĺtok. Všetky ostatné ingrediencie máme poruke a tatarák si vymieša každý sám podľa svojej chuti. 2.pre pohodlnejších stolovníkov (ako u nás), vymieša hostiteľka(teda ja), zo všetkých ingrediencií okrem žĺtkov, vytvorí 4 úhľadné kôpky s jamkou v strede, kde vyklepne žĺtok. Každý si potom ešte dochutí podľa svojej chuti.

3

Tatarák si natierame na hrianky opečené na masti a potreté cesnakom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • dorisa, 2. marca 2011 o 20:22
    Mňam, toto by mal vidiet moj priatel,ten tatarák zbožňuje. My to vždy zmiešame hneď, neporcujem každému na rozrobenie.


  • julica, 2. marca 2011 o 20:49
    Kedysi som v prahe brigadovala v takej vinarni a tam sa prosto chodilo na tatarak: servirovalo sa len maso so zltkami, hostia si namiesali podla chuti alebo ak si netrufli, namiesal im ho veduci. Ja som sa ho ani len nedotkla ... az do minuleho vianocneho vecierka, kde som si ho omylom nalozila a zahryzla. Po prvom premiesani jazykom som prisla na to, co to je... uff. ale proti gustu ziaden disputat, mozno dorastiem aj na tatarak :)


  • samanka, 2. marca 2011 o 21:07
    @julica nesmieš mať predsudky...ja ako dieťa som mame brala z hovädzej roštenky, keď ju klepala-ona to nevedela pochopiť a strašila ma kadejakými potvorami...tie som nikdy nemala a tatarák milujem, aj môj syn, v lete si ho urobíme hocikedy len tak, posedíme večer v záhrade a papkáme...


  • agora, 3. marca 2011 o 07:51
    v lete ma to teda nenapadne, ale jeseň-zima by som jedla, každý druhý víkend, mňam...


  • pacik, 3. marca 2011 o 09:35
    Pred rokmi mi ho pripravila sesternica a bolo to vynikajúce. Ale sama nemám na prípravu odvahu. Tak len vzdychnem a idem čítať ďalšie recepty :-)


  • sjuz, 3. marca 2011 o 09:39
    mňam:), ja dávam aj pár kvapiek Tabasca... dlho sme nemali veru...:)


  • elekra, 3. marca 2011 o 09:59
    Sviečková je doma na ľade, zvážim jej použitie.


  • kadely, 3. marca 2011 o 11:00
    Pozoz, ze zmraženého to není to pravé ořechové, nejlepší je čerstvý kousek hovězího a nemusí to být ani pravá svíčková, jen je nutné maso dobře odblanit. Recept je přesně takový, jak jej dělám i já. Paráda!!!


  • amelie, 3. marca 2011 o 11:55
    @alexdidi , presne tak robím tatarák aj ja, asi zajtra skočím k Orbanovi po mäso, nalákala si ma... Akurát nedávam rascu, lebo ju nemáme radi a na hrianky padne kopa cesnaku:-) Veľmi pekná fotka, mňam:-)


  • svetluskkaa, 3. marca 2011 o 13:14
    ja som ho jedla pred mesiacom u švagriny v Bratislave-je to mňamka a chystám sa ho urobit v nedeľu na raňajky.Topinka,natrieť tatarákom a volské oko-mňam!


  • budkar, 3. marca 2011 o 13:21
    Ja sa vyvarúvam mixovaniu, lebo tým sa znehodnocuje mäso, nakoľko rozbije fibrily a ujde šťava z mäsa. Najlepšie je škrabať, meliem len pri nedostatku času..


  • kimlo, 3. marca 2011 o 14:07
    Moje naj jedlo...


  • alexdidi, 3. marca 2011 o 14:30
    @elekra , aj ja robím len z čerstvého mäsa, bála by som sa z mrazeného, pozor na to!@sjuz , aj tabasco je fajn, niekto dáva aj kapary,@budkar , škrabeme len, ak sa chce manželovi, ja obyčajne nemám čas alebo sa mi nechce, takže väčšinou meliem, ale ako píšeš, najlepší je škrabaný...


  • kimika, 3. marca 2011 o 14:59
    Tatarák milujem! A aj moja polovička. Ale len so sviečkovej. Robíme si s hriankami na sucho a poriadne ocesnakovanými. Krásna fotka, na zjedenie :)


  • honestka, 3. marca 2011 o 17:27
    aj nase oblubene a ked sa prichuti podla toho co mame radi je najlepsie.
    Ked nie som si ista s kupenym vajickom, aby som sa poistila oproti salmonele urobim slabe /poached = varene vo vode/ a pouzijem take zltko.


  • letisia, 3. marca 2011 o 17:30
    @alexdidi , my sme naposledy robili z mrazeného mäsa, lebo sme nemali inú možnosť, jedli sme ho asi 20 a nikomu nič nebolo, chutil úžasne, dokonca niektorí tvrdia, že sviečková má byť vymrazená, no ale ako sa hovorí, koľko ľudí toľko chutí a spôsobov prípravy


  • cistinka, 3. marca 2011 o 18:18
    prvý raz som ho ochutnala pred 30 rokmi.....a vyzeral presne tak, ako tento :-)


  • sovka62, 3. marca 2011 o 18:24
    @julica , reagovala si ako ja, keď som tatarák ochutnala prvý raz. Pre mňa hnus. Ale keď som ochutnala druhý raz, úplne som mu prepadla. A takých ľudí poznám viac, tak skús ešte raz a prídeš na to, že je vynikajúci.


  • alexdidi, 3. marca 2011 o 18:57
    @letisia , vidíš a ja som sa doteraz bála zmrazeného a vždy som zháňala len čerstvé mäso...snáď sa zbavím toho predsudku a nabudúce skúsim aj z mrazeného....


  • kimika, 3. marca 2011 o 20:16
    inak aj my robievame aj z mrazenej sviečkovice(keď kupujeme celú, z polovice urobíme a polovicu zamrazíme) a nikdy som nevidela rozdiel...


  • julica, 3. marca 2011 o 20:23
    @sovka62 , tak teda ešte raz, len či mi to treba, pridávať ďalšie obľúbené jedlo :) no ale skúsim


  • vcelka, 3. marca 2011 o 21:11
    No, ja som skúsila aj tretí raz a... nič. Nechutí mi to. Ale dobre sa na to pozerá...


  • remcula, 3. marca 2011 o 22:28
    Ajajaj!!! Sem s ním!!


  • horvatocka, 12. marca 2011 o 01:11
    Ja som ho ešte v živote nejedla, ale mám na neho veľkú chuť, takže čoskoro skúsim.....


  • sneica, 1. októbra 2011 o 06:33
    jezkoveeee oci...tatarsky byftek,sak to bola specialita kazduckej nedele...moj otec kazducku nedelu chystal byftek na ranajky ...hrianky museli byt pecene na tuku...ako krasne je vratit sa v spomienkach k tym casom...teraz uz byftek nejako sa vytratil a robili sme ani si uz nepametam kedy...tak byftek zarucene v najblizsich dnoch urobim...


  • sneica, 1. októbra 2011 o 06:37
    oprava biftek sa pise z i...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Cuvée ringloty 2014
Ringlota určite nie je kráľovnou našich sadov, je to však šťavnaté a chutné ovocie.

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist