Jednoduché makové rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 3. marca 2015

Upiekla som veľmi jednoduché, nadýchané a veľmi chutné makové rezy..potrela dom ich jahodovým džemom a vrch som poliala čokoládou..

12
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks celé
8 PL
5 PL
2 PL teplá
1/2 ČL
1 ČL
1 ČL strúhaný čerstvý
50 g
50 g celý




Postup

  1. 1

    Celé vajcia a práškový cukor som vymiešala do peny..

    Jednoduché makové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pridala som roztopené maslo,vodu,vanilkovú arómu a strúhaný zázvor...

    Jednoduché makové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    múku som zmiešala s práškom do pečiva a opatrne som vmiešala do cesta..

    Jednoduché makové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    napokon som pridala aj celý mak..cesto som vyliala na pečiacim papierom vystlaný plech..

    Jednoduché makové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekol sa 15.min. upečený som nechala vychladiť a prekrojila som ho na dve polovice..potrela som ho jahodovým džemom..vrch som poliala čoko polevou a posypala strúhanou bielou čokoládou..

    Jednoduché makové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    hotový zákusok som pokrájala na rezy...

    Jednoduché makové rezy (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

danda3
Super, aký jednoduchý, na ten si trúfnem aj ja,Izka.♥
ubka
Bože!, že jednoduchý..., ale ako perfektne vyzerá, krásny ako všetky od Vás:-)
1x uvex
tatranka
Príma koláčik.Ozaj jednoduché pečenie a výsledok veľmi pekný.
afataga
tusim si po dlhej dobe aj pre mna upiekla nekremovy :-) aj ja robievam podobny, ale tvoj je krajsi
izabella929
Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre..teším sa, že som urobila radosť a vám,ktoré nemôžete krémové zákusky...)
tassiedevil
ako stále number 1...:)prepáč, skoro som zabudol, aby nevymazali komentár...:) číslo jedna...len jedna otázka, nebolo by lepšie použiť mletý mak? bolo by to ľahšie stráviteľné, myslím tým na mak, ako taký...,*****
izabella929
@tassiedevil , zatiaľ som ho robila iba z celého maku..no pokiaľ by si chcel, môžeš pokojne vyskúšať aj s mletým...tým nič nepokazíš..nech sa ti vydarí..ďakujem pekne za komentár.-)
svedka
Tento koláčik je vlastne leniva zena, ci? ;) najlepši je tam ten cely mak, ako chrumka ;) vyskúšam so zazvorom podla teba.aj ja davam jahodovy dzem a coko, ale vsetko spolu na vrch. No tvoj vyzerá ovela efektnejsie.musim to niekedy vyskusat aj s nejakou vanilkovou plnou mapriklad :)
jankavaskova
Velmi pekny a naozaj jednoduchy, a s celym makom, take velmi lubim :-). Ja si prosim poradit fintu ako prerezat taky obrovsky plat, ved aj pri tortovej forme sa narobim a vysledok veru nie je uplne uzasny... Dakujem
amelie
neverím vlastným očiam... @isabelle , ako sa ti podarilo z jednoduchého receptu vyčariť tento pôvabný výtvor?
izabella929
@svedka ,nie je to lenivá žena..ale bol vynikajúci.-)@jankavaskova ,temto koláčik nie je veľký plát, ja som to piekla na 22x33cm.plechu..ale pre mňa nie je problém s krájaním korpusu a ani zákuskov..@amelie , ano máš pravdu, aj z obyčajného, lacného koláča sa dá urobiť luxusný zákusok.-)@babkamt ,potešila si ma.-)@kukukienka71 ,@terinka55 , ste obe milé a ďakujem.-) Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.-)
sonulienka
Naša Izka znovu nesklamala a upiekla fantastický jednoduchý zákusok. Klobúk dole. Určite vyskúšam už je v KK.
paploska
@izabella929 práve som ho dopiekla :-) je chutný, len som ho dala na veľký pekáč, takže je výrazne tenší :-) ale chutí všetkým. Ď
a robila som ho zo špaldovej múky a ghee :-)
martamm
Vyzerá nádherne a pritom jednoduchý, super, dávam 1* :)
havino
@Izka , taká maková piškota by som povedala, že? uložím si, viem si poradiť aj dia, ale ako ho vieš Ty pekne prekrojiť a pokrájať, klobúk dole
izabella929
@paploska , škoda, zabudla som uviesť veľkosť plechu, lebo ja som ho piekla na 22x33cm. a preto bol zákusok trošku vyšší..dôležité je , že vám chutil.-)@havino , áno je to taká jednoduchá maková piškóta...@martamm , vystihla si to, úplne jednoduchý a bol veľmi chutný...Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.-)
izabella929
@paploska , nevyčítaj si prosím ťa, aj ja robím chyby a možno aj všetci, len málo kto sa k nim rád prizná...mala som uviesť veľkosť plechu a upozorniť vás, že cesta nie mnoho a preto treba voliť menší plech....pekný deň..)
baka123
dobrý receptík, ale v bode 3 si zabudla dopísať mak, ale domysleli sme si, určite vyskúšam, foto je super, už sa mi zbiehajú slinky
braxi
@Izabella929...ja sa ešte vrátim k prekrojeniu...mám pocit, že to prekrajuješ napoli /máš dve polovice/a uložíš jedno na druhé..nie ako tortu, rozkrojiť naplocho @jankavaskova sa určite pýtala na toto, ale odpoveď si nenapísala jednoznačne... budem rada, keď dáš vedieť ako to je...koláčik chválim a určite cez víkend upečiem /a budem ho krájať na dve polky :o) a uložím na seba :o) /
izabella929
@braxi , som rada, že si mi napísala...je to presne tak, ako píšeš...koláč som prekrojila na dve polovice,jednu som potrela džemom a položila na to druhú polovicu..nech sa ti vydarí a urobí radosť celej rodinke..ďakujem pekne za komentár...)
ywett
jednoduchý, ale vyzerá výborne, makové sú moje obľúbené...kk:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia