Cestoviny s kuracím mäsom
Jednoduché cestoviny s kuracím mäsom, brokolicou a nivovou omáčkou
Autor receptu: siuuu
Ja týmto cestovinám hovorím skladačkové - to preto, že v podstate každá zložka sa robí
samostatne a až vo finále sa všetky zložky spoja a
vytvoria chuťovovo úžasné jedlo. Je to jedno z mojich najobľúbenejších cestovinových
jedál. Príprava je jednoduchá, netreba veľa surovín -
recept využívam, ak nemám času nazvyš - ako aj dnes, keď som mala kopec práce so
závaraním a džemovaním a ešte aj pečením
víkendového dezertu. Množstvá surovín sú orientačné, ja vždy robím od oka.
4 porcie |
10 minút príprava |
10-12 minút tepelná úprava |
Postup
- Cestoviny uvaríme tradičným spôsobom na skus (al dente). Kým sa varia cestoviny pripravíme mäso a brokolicu. Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľu a cesnak, pridáme na kúsky pokrájané kuracie prsia, ochutíme jemne soľou (radšej menej - Niva je slaná), ja jemne poprášim aj gyros korením, ktoré mám veľmi rada, ale ozaj iba jemnučko a orestujeme do mäkka.
- Brokolicu rozoberieme na maličké ružičky a uvaríme na skus alebo ju urobíme nad parou (ja vždy parím - do hrnca dám trocha vody, keď zovrie dám sitko s brokolicou, prikryjem a za pár minút mám krásne urobenú) - po dokončení ju hneď sprudka schladíme aby sa zachovala pekná zelená farby.
- Omáčku pripravujem najradšej úplne jednoduchú - zohrejem mlieko alebo smotanu po bod varu, pridám nadrobený syr a miešaním ho úplne rozpustím. Redukujem na požadovanú hustotu alebo zahustím štipkou škrobu rozmiešaného v troške vody. Dochutím sušeným oreganom.
- Keď je omáčka hotová, pridám do nej cestoviny, opečené kuracie kúsky aj brokolicu, všetko zľahka premiešam a hneď podávam, posypané oreganom. Sú prudko jedlé.