Pizza

Jednoduché cesto na domácu pizzu (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

8
porcií
50 minút
príprava
20-25 minút
na 180-200 °C

Postup

  1. Klasickým spôsobom si pripravíme kysnuté cesto. Pripravíme si kvások a do preosiatej múky zamiešame všetky suroviny a vypracujeme hladké cesto.
  2. Cesto potom necháme na teplom mieste vykysnúť.
  3. Vykysnuté cesto na jemne pomúčenej doske prehnetieme, zakryjeme utierkou a necháme pár min podkysnuť. Medzi tým si pripravíme suroviny na obloženie pizze.
  4. Cesto pekne podkysne a rozdelíme si ho na 4 časti.
  5. Každú časť si rozvaľkáme do kruhu, prenesieme na plech a podľa chutí a možností urobíme obloženie.
  6. Cesto môžme potrieť pretlakom alebo kečupom a potom, podľa toho na čo máme chuť, tak si urobíme pizzu, či jemnejšej chuti alebo ostrejšiu. Táto bola pre deti, jemnejšej chuti so šunkou a kukuričkou.
  7. Táto zase pre dospelých, ostrejšia s hubami a so slaninou a salámou.