Jednoduchá sardinková nátierka fotorecept

pusta - fotkapusta, 7. mája 2014
Jednoduchá sardinková nátierka (fotorecept)
Foto: pusta

V detstve nám túto nátierku často robila moja dobrá mama, len z troch ingrediencií a toto je veru tá najjednoduchšia a najlepšia sardinková nátierka Zobraziť celý popisV detstve nám túto nátierku často robila moja dobrá mama, len z troch ingrediencií a toto je veru tá najjednoduchšia a najlepšia sardinková nátierka na svete :-) K tomu čaj s citrónom a večera či olovrant alebo raňajky boli na stole, ked sme boli so sestrou choré a ešte malé, natreté žemle alebo chlebík nám pokrájala na "vojačikov" :-))) Nezabudla pridať vždy čerstvú zeleninu podľa sezóny ako zdroj vitamínov a samotné sardinky boli dôležitou súčasťou stravy. Skúste aj Vy, nesklame Vás :-)

1 dávka
porcia
5 minút
príprava

Suroviny

125 g
125 g
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Do misy som dala sardinky aj s olejom,...

    Jednoduchá sardinková nátierka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...pridala som soľ,...

    Jednoduchá sardinková nátierka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...čerstvé maslo a...

    Jednoduchá sardinková nátierka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    všetko som len tak leda-bolo zmiešala pomocou vidličky, aby zostali aj malé kúsky sardiniek.

    Jednoduchá sardinková nátierka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mala som práve čerstvo upečené nové žemle, recept som pridala včera, žemle som pokrájala na plátky, naniesla som na ne vidličkou sardinkovú nátierku, pridala som plátky reďkoviek, očistenú jarnú cibuľku a už sme si len pochutnávali na tejto skvelej pochúťke :P

    Jednoduchá sardinková nátierka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Je to skutočne tá najjednoduchšia a najlepšia sardinková nátierka,ktorú poznám, žiadna horčica, žiadne korenie, citronová šťava alebo iné, dáva vyniknúť chuti čerstvého masla a sardiniek, je jemná a osviežujúca, zdravá, taká "in natur" a veľmi chutná. Skúste raz takto, nesklame Vás a čerstvú zeleninu k tomu môžete vždy obmieňať podľa vašej chuti :-)

    Jednoduchá sardinková nátierka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

marianne
...pridavam tam toho trosku viac,ale nic to nemeni na tom,ze je to dobra klasika z detstva...ale nie to som chcela @pusta.Dnes som citala taky zaujimavy test na tresciu pecen a to Balticke more ma prekvapilo...ze stoka Europy,tak bacha na vlacha:-),ale mozno to ani pravda nie je,len clovek uz jednoducho nechapavo kruti hlavou nad testami o kvalite  www.dtest.sk/clanek-1590/test-trescich-peceni-2011...


radost
@marianne
ved ked si predstavíme-čo všetko-všetko-ide do mora...o pár desiatok rokov to musí byť jed-živočíchy i voda..
nech len matka ZEM nestratí schopnosť filtrácie..očisty..prosím..pre potomkov..
marianne
veru @radost ,ja sa snazim na tento svet pozerat optimisticky,jednoducho verim,ze my ludia nie sme take .....,ale co sa maticky zeme tyka,to tak ruzovo nevidim...prachy su prachy a zivot taky kratky...:-(
pusta
@marianne , to je síce pravda, ale už niet potraviny, kde by testy potvrdili jej úplnú nezávadnosť.
tak som si dovolila receptík pridať, mám tu aj inak ochutené sardinkové nátierky, táto nám bodla k novým čerstvým žemliam :-)
dakujem.
pusta
@radost , už som odpovedala aj tebe v odpovedi pre @marianne , tak nebudem znovu opakovať.
dakujem ti za pochopenie. :-)
katkat
dala by som si :) aj tuto, aj taku, aku robievala moja mama.. ona davala aj horcicu a aj neviem co este, neprezradila a mne sa uz nikdy taka dobra nepodarila :)
daguska
Presne takúto nám robievala aj moja mama.Pre mna na ciernom chlebe natretá bola ozaj pochútkou.Zvykla ju pokvapkat citrónom,to vsak mne nechutilo.A cajík s citrónom...No,vdaka za pripomenutie,dávno som ju nerobila.
romulus
VSETKYM VARECHACOM PRAJEM PEKNY PODVECER A JA TAM PRIDAVAM ESTE TROCHU HORCICE,CITRON A NA KONIEC NADROBNO POSEKANU CIBULU.
paploska
u nás v nedeľa bez tejto nátierky by nebola nedeľa! ale kupujem kinga s chilli :-) nech to má grády
paploska
len tam dávam max 1 cm masla a je potom "taká pravá rybacia" :-)
pusta
@romulus , nemusíš písať samými veľkými písmenami, aby som si všimla, že komentuješ môj recept :-)
to, čo popisuješ veľkými písmenami, že ty dávaš do svojej nátierky, dávam aj ja, ale v inom mojom recepte na sardinkovú nátierku, mám tu viac receptov :-)
toto je úplne iná, odlišná a jednoduchšia sardinková nátierka, ak ti to náhodou ušlo.
pridávam link, aby si mohol porovnať obe:
 varecha.pravda.sk/recepty/sardinkova-natierka-s-jarnou-ci...

pusta
@radost , neodpovedala som na žiadne tvoje pripomienky :-)
len som ti napísala, kedže si písala pod môj recept :-)
prajem ti pekný deň :-)
pusta
@katkat , jasne, že tá mamina nátierka je vždy tá najlepšia na svete :-)
teší ma, že sa ti páči aj táto úplne jednoduchá sardinková nátierka.
dakujem.
pusta
@daguska , vieš, že už som veľmi stará žena a akosi som si až teraz spomenula na to, ako to robievala moja dobrá mamička v mojom detstve :-)
som rada, že som ju pripomenula aj tebe, to nie je len sardinková nátierka, to je spomienka na krásne detstvo s mamou :-)
tiež nám natierala na čierny chlebík a krájala na "vojačikov"
dakujem, že sme si pekne od srdca zaspomínali.
pusta
milá@paploska , niekedy aj ja kupujem pikantné sardinky King Oscar :-) chutia mi.
ešte k tomu asi 1cm plátku masla, o ktorom píšeš, moja dobrá mama , ak nerobila práve sardinkovú nátierku rovno, zvykla aj najprv natrieť krajce chleba maslom a sardinky len položila na to maslo a len trocha ich roztlačila vidličkou - tiež veľká dobrota :-)
vdaka ti za pripomenutie.
kukulienka71
Každý týždeň je u nás rybacia nátierka,používam slede alebo makrely v oleji,sú to mastné ryby a majú veľa omega kyselín,niekedy aj z tuniaka robím,sardinky pomenej. Pridávam iba cibuľu a soľ,ale ten nápad s maslovým chlebom a na tom roztlačiť rybku je veľmi dobrý!
pusta
@kukulienka71 , aj u nás sú obľúbené rybacie nátierky, najmä zo šprotov, tiež z tubiaka, z údeného sleďa, makrely a iné, tiež rybacie šaláty bývajú často. kedysi v mojom detstve sme nepoznali žiadnu perlu, ramu, veto a iné margariny, dominovalo maslo a veru, ako si spomínam, najlepšie boli tie trocha roztlačené sardinky na maslovom chlebíku.
otec sa priatelil s jedným námorným kapitánom a ten nám vždy doniesol rybí olej v prirodzenom stave ako olej, nie kapsule, ktorý nám každý deň dal nakvapkaný na malom kúsku chlebíka, vitamín D a tie 3 omega mastné kyseliny, veľ,mi dobre vedel, čo robí a preventívne nás ako deti tým chránil, ani nám to neprišlo inak ako chutné, i ked viem, že mnohí by to dnes práve pre tú príznačnú chuť odmietli :-) myslím, že ani dnes ho u nás nedostať.
dakujem za pekný koment.
tinca
každý máme svoj rcp, ale toto je fakt rýchlovka, veď aj samotné rybky chutia, tak čo treba viac:)
pusta
@tinca , mám tu viac dobrých receptov na sardinkovú nátierku, ale toto je skutočne rýchlovka, tak ako vravíš a navyše aj chutí :-)
dakujem.
paploska
pusta vďake tebe sme ju mali dnes na raňajky :-) ja ju mimoriadne milujem
pusta
@paploska , to ma veľmi teší, že ste túto nátierku mali dnes už aj na raňajky:-) aj ja ju mimoriadne milujem :-)
dakujem za skvelú správu.
elixir
@marianne tento rok už boli dve oznámenia o náleze naftových škvŕn v Baltickom mori, obe blízko ostrova Rügen... :( nevie sa, ktorá firma je za to zodpovedná a asi už sa to ani nedozvieme...
megdesign
Asi ma zabijete, ale ja davam aj tavenace :P Inak jednaky postup, plus korenie, sol. Robim aj z pecenacov, tiez dobrota.
pusta
@megdesign , Marcel, ja ťa nezabijem, ved aj tavenáče sú fajn, ja ich mám rada a robím aj s takýmto syrom, napr. Apetito a vynikajúce.
aj z pečenáčov a iných rýb.
len toto je tá najjednoduchšia nátierka na svete.
micanela
@pusta mas pravdu - ak tam nakydas kopu korenia, horcice atd. uz to nie je ono. ja ani nesolim.
u nas v detstve tiez obycajne na chlebik a k tomu mlada cibulka alebo redkovka ... vdaka za pripomienku




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia