Jednoduchá roštenka

Jednoduchá roštenka
Foto: jokin
jokinJokin, recept pridal: 3. novembra 2012 18:31Ďalšie jeho recepty

Tento recept sa vyvíjal postupne a prišiel som na to, že menej ingrediencií je niekedy viac.

Postup prípravy receptu

Mäso nakrájame na rezne. Tieto si potom naklepeme. Ja ich naklepávam v sáčku, je to čistejšie.
Jednoduchá roštenka - obrázok 1

Rezne nasolíme, okoreníme a obalíme v múke. Obalené rezne potom osmažíme na oleji. Osmažené mäso vyberieme a dáme do hrnca pod pokrievku. Zabudol som odfotiť.
Jednoduchá roštenka - obrázok 2

Na oleji na ktorom sme opekali mäso, osmažíme pokrájanú cibuľku. Smažíme ju dlhšie. Správne osmažená je keď začne černať. Tým získame tú pravú príchuť. Olej precedíme k mäsu, cibuľu opláchneme v horúcom vývare a potom ju vyhodíme. Vývarom zalejeme mäso a dáme mäso dusiť. Keď nemáme hovädzí vývar, tak si ho môžeme urobiť z bujónu.
Jednoduchá roštenka - obrázok 3

K mäsu pridáme sušené hríby a dusíme kým nieje mäso mäkké.
Jednoduchá roštenka - obrázok 4

Pokiaľ sa nám mäso dusí, tak si urobíme zásmažku. Ja osobne robím zásmažku z masla má lepšiu chuť a omáčka zostane jemnejšia. Inak kto nechce veľa omáčky, tak nemusí ani zásmažku robiť.
Jednoduchá roštenka - obrázok 5

My máme radi viac omáčky, tak že jej robím veľa. Zásmažku ešte aspoň päť minút spolu zo šťavou povaríme a je hotovo.
Jednoduchá roštenka - obrázok 6

Ja podávam k roštenke ryžu a tak som nafotil aj jej prípravu. Umytú a osušenú ryžu pridám k rozpálenému oleju dobre premiešam a chvíľu opekám. ZÁSADNE RYŽU ROBÍM NA PLATNIČKE.
Jednoduchá roštenka - obrázok 7

Ryžu zalejem vodou tak, aby bola voda 1cm. nad ryžou, zakryjem pokrievkou a čakám kým voda začne vrieť. Keď voda poriadne vrie tak vypnem horák. Ryžu neodokrývame.
Jednoduchá roštenka - obrázok 8

Platnička udrží správnu teplotu a ryža sa pekne udusí.
Jednoduchá roštenka - obrázok 9

A už môžeme zasadnúť k stolu a pochutiť si na dobrom jedle. Prajem aj Vám dobrú chuť.
Jednoduchá roštenka - obrázok 10



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

12 komentárov k receptu
  • hubata, 3. novembra 2012 o 19:35
    Osvedčená, obľúbená klasika s ktorou sa vždy človek zavďačí aj návšteve aj rodine.
    Ja síce dávam opraženú cibuľku aj navrch mäsa (opečenú až do hneda) a milujeme k nej pyré alebo knedľu.


  • stacy77777, 3. novembra 2012 o 19:55
    dobre si navaril,takúto roštenku robievala moja mama a tiež s ryžou,alebo pyré, vďaka za pripomenutie


  • frezia68, 3. novembra 2012 o 20:00
    Moja obľúbená roštenka :-) akurát huby tam nemusím,radšej červenú papriku a cibuľku ako @hubata a hneď by som prisadla k stolu :-)


  • mataliptak, 3. novembra 2012 o 21:02
    presne takúto isté roštenku robila skoro každú nedelu moja mamka ... dakujem za pripomenutie ...


  • izabella929, 3. novembra 2012 o 22:41
    jednoduchá, ale skvelá a chutná nepochybne.-)) takú robievam aj ja...krásne vydarenááááá.-)))


  • helca103, 3. novembra 2012 o 23:14
    perfektne sa Ti vydarila :-)


  • 2010, 3. novembra 2012 o 23:21
    Parada, vyborny klasicky recept :-)


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 5 komentárov)
  • kuchticka, 4. novembra 2012 o 05:23
    Pekny recept na rostenku, a s ryzou ako ma byt, ale ja bych si tu cibulu opiekla do hneda a potom naservirovala na tanier vedla rostenky alebo na ryzu. Milujem osmazenu cibulu do hneda.


  • medulienka122, 4. novembra 2012 o 08:09
    Recept máš pekne spracovaný, aj nafotený na 1***


  • babkamt, 4. novembra 2012 o 08:24
    Dobrý , pekne spracovaný recept. Ja som ju varila predvčerom. Ale namiesto ryže si vnučka žiadala kolienka.


  • jokin, 4. novembra 2012 o 13:20
    Kuchticka aj ja milujem opečenú cibuľku, ale túto až skoro pripálim, aby som dostal tú sladko horkastú chuť ktorá robí omáčke jedinečnú chuť a ako som napísal, ešte ju aj opláchnem vo vývare. Cibuľka po tomto je blatová čiže už to nieje mňam . Varešky ďakujem za Vaše chváli.


  • danielcacka, 11. novembra 2013 o 14:43
    v nedeľu som robila túto roštenku, fakt v jednoduchosti je krása, inokedy som tam miešala také a hentaké korenie, teraz som to spravila podľa tohto receptu a neľutujem chuť výborná, taká akú si ju pamätám od malička, ďakujem za dobrý receptík, nerobím poslednýkrát....



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Slovak Food Festival 2014
Od 22. do 25. mája 2014 najväčší food festival na Slovensku už po piaty raz na Bratislavskom hrade.

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist