Jednoduchá roštenka

Jednoduchá roštenka
Foto: jokin
jokinJokin, recept pridal: 3. novembra 2012 18:31Ďalšie jeho recepty

Tento recept sa vyvíjal postupne a prišiel som na to, že menej ingrediencií je niekedy viac.

Postup prípravy receptu

1

Mäso nakrájame na rezne. Tieto si potom naklepeme. Ja ich naklepávam v sáčku, je to čistejšie.
Jednoduchá roštenka - obrázok 1

2

Rezne nasolíme, okoreníme a obalíme v múke. Obalené rezne potom osmažíme na oleji. Osmažené mäso vyberieme a dáme do hrnca pod pokrievku. Zabudol som odfotiť.
Jednoduchá roštenka - obrázok 2

3

Na oleji na ktorom sme opekali mäso, osmažíme pokrájanú cibuľku. Smažíme ju dlhšie. Správne osmažená je keď začne černať. Tým získame tú pravú príchuť. Olej precedíme k mäsu, cibuľu opláchneme v horúcom vývare a potom ju vyhodíme. Vývarom zalejeme mäso a dáme mäso dusiť. Keď nemáme hovädzí vývar, tak si ho môžeme urobiť z bujónu.
Jednoduchá roštenka - obrázok 3

4

K mäsu pridáme sušené hríby a dusíme kým nieje mäso mäkké.
Jednoduchá roštenka - obrázok 4

5

Pokiaľ sa nám mäso dusí, tak si urobíme zásmažku. Ja osobne robím zásmažku z masla má lepšiu chuť a omáčka zostane jemnejšia. Inak kto nechce veľa omáčky, tak nemusí ani zásmažku robiť.
Jednoduchá roštenka - obrázok 5

6

My máme radi viac omáčky, tak že jej robím veľa. Zásmažku ešte aspoň päť minút spolu zo šťavou povaríme a je hotovo.
Jednoduchá roštenka - obrázok 6

7

Ja podávam k roštenke ryžu a tak som nafotil aj jej prípravu. Umytú a osušenú ryžu pridám k rozpálenému oleju dobre premiešam a chvíľu opekám. ZÁSADNE RYŽU ROBÍM NA PLATNIČKE.
Jednoduchá roštenka - obrázok 7

8

Ryžu zalejem vodou tak, aby bola voda 1cm. nad ryžou, zakryjem pokrievkou a čakám kým voda začne vrieť. Keď voda poriadne vrie tak vypnem horák. Ryžu neodokrývame.
Jednoduchá roštenka - obrázok 8

9

Platnička udrží správnu teplotu a ryža sa pekne udusí.
Jednoduchá roštenka - obrázok 9

10

A už môžeme zasadnúť k stolu a pochutiť si na dobrom jedle. Prajem aj Vám dobrú chuť.
Jednoduchá roštenka - obrázok 10



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 7 ľudí (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • hubata, 3. novembra 2012 o 19:35
    Osvedčená, obľúbená klasika s ktorou sa vždy človek zavďačí aj návšteve aj rodine.
    Ja síce dávam opraženú cibuľku aj navrch mäsa (opečenú až do hneda) a milujeme k nej pyré alebo knedľu.


  • stacy77777, 3. novembra 2012 o 19:55
    dobre si navaril,takúto roštenku robievala moja mama a tiež s ryžou,alebo pyré, vďaka za pripomenutie


  • frezia68, 3. novembra 2012 o 20:00
    Moja obľúbená roštenka :-) akurát huby tam nemusím,radšej červenú papriku a cibuľku ako @hubata a hneď by som prisadla k stolu :-)


  • mataliptak, 3. novembra 2012 o 21:02
    presne takúto isté roštenku robila skoro každú nedelu moja mamka ... dakujem za pripomenutie ...


  • izabella929, 3. novembra 2012 o 22:41
    jednoduchá, ale skvelá a chutná nepochybne.-)) takú robievam aj ja...krásne vydarenááááá.-)))


  • helca103, 3. novembra 2012 o 23:14
    perfektne sa Ti vydarila :-)


  • 2010, 3. novembra 2012 o 23:21
    Parada, vyborny klasicky recept :-)


  • kuchticka, 4. novembra 2012 o 05:23
    Pekny recept na rostenku, a s ryzou ako ma byt, ale ja bych si tu cibulu opiekla do hneda a potom naservirovala na tanier vedla rostenky alebo na ryzu. Milujem osmazenu cibulu do hneda.


  • medulienka122, 4. novembra 2012 o 08:09
    Recept máš pekne spracovaný, aj nafotený na 1***


  • babkamt, 4. novembra 2012 o 08:24
    Dobrý , pekne spracovaný recept. Ja som ju varila predvčerom. Ale namiesto ryže si vnučka žiadala kolienka.


  • jokin, 4. novembra 2012 o 13:20
    Kuchticka aj ja milujem opečenú cibuľku, ale túto až skoro pripálim, aby som dostal tú sladko horkastú chuť ktorá robí omáčke jedinečnú chuť a ako som napísal, ešte ju aj opláchnem vo vývare. Cibuľka po tomto je blatová čiže už to nieje mňam . Varešky ďakujem za Vaše chváli.


  • danielcacka, 11. novembra 2013 o 14:43
    v nedeľu som robila túto roštenku, fakt v jednoduchosti je krása, inokedy som tam miešala také a hentaké korenie, teraz som to spravila podľa tohto receptu a neľutujem chuť výborná, taká akú si ju pamätám od malička, ďakujem za dobrý receptík, nerobím poslednýkrát....



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Zaváram, zaváraš, zavárame. Dnes kompóty.
Zaváracia sezóna je v plnom prúde. Tak poďme na to.

Paradajkový paprikáš
Rajčina mala a má v našej rodinnej kuchyni dosť rozporné miesto. Túto plodinu peruánskych Indiánov pestujeme od čias, čo si pamätám.

Tvrďáci vyšli z módy, ženy preferujú citlivých mužov
- Inzercia -
Tradičný obdiv k drsňákom sa pomaly vytráca, svaly a sila prestávajú byť v kurze.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist