Pistáciová zmrzlina
Jednoduchá pistáciová zmrzlina
Autor receptu: siuuu
Aj keď dávam prednosť čisto ovocným zmrzlinám - mojou najobľúbenejšou
komerčnou kopčekovou zmrzlinou je neodolateľné
pistáciové pesto zo zmrzlinárne v našom meste. Preto som neodolala a vyskúšala som
prípravu pistáciovej zmrzliny doma. Nie je
samozrejme úplne totožná, ale chuťovo je výborná. Použila som receptúru bez vajíčok,
s kondenzovaným mliekom, ktorá sa mi osvedčila aj pri iných druhoch zmrzliny.
7-8 porcií |
10 minút príprava |
Postup
- Smotanu s vanilkovým extraktom vyšľaháme na šľahačku. Pridáme kondenzované mlieko, kardamóm, matcha prášok rozrobený v lyžici šľahačky, potravinársku farbu (farba nemusí byť, ale Matcha prášok nedokáže zafarbiť tak intenzívne a pri väčšom množstve by ho bolo cítiť) a zľahka premiešame. Nakoniec vmiešame posekané pistácie.
- Nalejeme do vhodnej nádoby, prikryjeme potravinárskou fóliou tak, aby sa dotýkala povrchu zmrzliny a dáme zmraziť, po hodine aspoň 2x vidličkou premiešame.
- Pred podávaním necháme pár minút povoliť, podávame posypané pistáciami. Zmrzlina je krásne krémová a lahodná.