Pistáciová zmrzlina

Jednoduchá pistáciová zmrzlina

Autor receptu: siuuu

Aj keď dávam prednosť čisto ovocným zmrzlinám - mojou najobľúbenejšou komerčnou kopčekovou zmrzlinou je neodolateľné pistáciové pesto zo zmrzlinárne v našom meste. Preto som neodolala a vyskúšala som prípravu pistáciovej zmrzliny doma. Nie je samozrejme úplne totožná, ale chuťovo je výborná. Použila som receptúru bez vajíčok, s kondenzovaným mliekom, ktorá sa mi osvedčila aj pri iných druhoch zmrzliny.

7-8
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Smotanu s vanilkovým extraktom vyšľaháme na šľahačku. Pridáme kondenzované mlieko, kardamóm, matcha prášok rozrobený v lyžici šľahačky, potravinársku farbu (farba nemusí byť, ale Matcha prášok nedokáže zafarbiť tak intenzívne a pri väčšom množstve by ho bolo cítiť) a zľahka premiešame. Nakoniec vmiešame posekané pistácie.
  2. Nalejeme do vhodnej nádoby, prikryjeme potravinárskou fóliou tak, aby sa dotýkala povrchu zmrzliny a dáme zmraziť, po hodine aspoň 2x vidličkou premiešame.
  3. Pred podávaním necháme pár minút povoliť, podávame posypané pistáciami. Zmrzlina je krásne krémová a lahodná.