Jednoduchá MILKA torta (fotorecept)
Autor receptu: h8u
Tento recept mám od svojej maminky a ktokoľvek túto tortu ochutnal, bol nadšený! Je
naozaj vynikajúca, a hlavne veľmi rýchla a jednoduchá.
Asi najlepší zákusok aký som kedy
jedla :)
12 porcií |
10 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Všetky suroviny na korpus zmiešame a vylejeme do vymastenej a vysypanej formy.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 180° cca 45 minút.
- Kým sa korpus pečie, pripravíme si polevu. Do hrnca vlejeme šľahačku a nalámeme milka čokoládu. Za stáleho miešania privedieme k varu a varíme, až kým poleva nezhustne.
- Po odstavení zo sporáka necháme polevu chladnúť a pripravíme si korpus.
Po upečení ho pozdĺžne prekrojíme na polovicu. Spodnú časť vložíme naspäť do formy.
Pripravíme si hrnček silnejšej instantnej kávy a polovicou polejeme spodok korpusu.
Potrieme džemom, najlepšie marhuľovým, ale postačí akýkoľvek. Džemom nešetrite, čím bude torta šťavnatejšia, tým lepšie.
Preložíme hornou polovicou korpusu (nezabudnite, že má byť vo forme) a postup opakujeme aj na vrchu.
Na skoro hotovú tortu nalejeme pripravenú milkovú polevu a dáme na noc do chladničky. Dobrú chuť :)
Torta by sa určite dala spraviť aj ako rezy, na plechu, v tom prípade by sme korpus neprekrajovali ale natierali len zvrchu.