Jednoduchá MILKA torta (fotorecept)

Autor receptu: h8u

Tento recept mám od svojej maminky a ktokoľvek túto tortu ochutnal, bol nadšený! Je naozaj vynikajúca, a hlavne veľmi rýchla a jednoduchá. Asi najlepší zákusok aký som kedy jedla :)

12
porcií
10 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Všetky suroviny na korpus zmiešame a vylejeme do vymastenej a vysypanej formy.
  2. Pečieme v rúre vyhriatej na 180° cca 45 minút.
  3. Kým sa korpus pečie, pripravíme si polevu. Do hrnca vlejeme šľahačku a nalámeme milka čokoládu. Za stáleho miešania privedieme k varu a varíme, až kým poleva nezhustne.
  4. Po odstavení zo sporáka necháme polevu chladnúť a pripravíme si korpus. Po upečení ho pozdĺžne prekrojíme na polovicu. Spodnú časť vložíme naspäť do formy. Pripravíme si hrnček silnejšej instantnej kávy a polovicou polejeme spodok korpusu. Potrieme džemom, najlepšie marhuľovým, ale postačí akýkoľvek. Džemom nešetrite, čím bude torta šťavnatejšia, tým lepšie. Preložíme hornou polovicou korpusu (nezabudnite, že má byť vo forme) a postup opakujeme aj na vrchu. Na skoro hotovú tortu nalejeme pripravenú milkovú polevu a dáme na noc do chladničky. Dobrú chuť :) Torta by sa určite dala spraviť aj ako rezy, na plechu, v tom prípade by sme korpus neprekrajovali ale natierali len zvrchu.