Jednoduchá mega čokoládová torta (fotorecept)

Autor receptu: adeja

Mala naozaj veľký úspech :-)

60 minút
na 140-160 °C

Suroviny

Postup

  1. Roztopíme si 200g čokolády s maslom (200g) a kávou.
  2. V inej miske zmiešame múku+ kypriaci prášok + sóda + cukor+ kakao
  3. V ďalšej nádobe si rozšľaháme vajcia a cmar.
  4. Všetko dokopy zmiešame = do misky s múkou, cukrom atĎ vlejeme roztopenú čokoládu a cmar s vajíčkami. Vypracujeme cesto, ktoré vylejeme na vymastenú a múkou vysypanú formu. Pečieme cca 60 min. pri 140 - 160°C
  5. medzičasom si vytvoríme polevu, ktorá je zároveň aj plnkou. Do menšieho hrnca vylejeme 300 ml. sladkej smotany a rozlámeme do nej 300 g čokolády na varenie. Miešame, až kým sa čokoláda úplne neroztopí. Vzniknutý, krásne upečený korpus rozkrojíme na dve časti a na spodný diel vylejeme časť polevy, prikryjeme a opäť to celé polejeme čokoládou.
  6. Na vrch nasekáme väčšie kúsky čokolády aby ju tam ozaj bolo cítiť a dozdobíme podľa vlastnej fantázie. Najlepšie chutí vychladená ! :-)