Jednoduchá mega čokoládová torta (fotorecept)
Autor receptu: adeja
Mala naozaj veľký úspech :-)
Postup
- Roztopíme si 200g čokolády s maslom (200g) a kávou.
- V inej miske zmiešame múku+ kypriaci prášok + sóda + cukor+ kakao
- V ďalšej nádobe si rozšľaháme vajcia a cmar.
- Všetko dokopy zmiešame = do misky s múkou, cukrom atĎ vlejeme roztopenú čokoládu a cmar s vajíčkami. Vypracujeme cesto, ktoré vylejeme na vymastenú a múkou vysypanú formu. Pečieme cca 60 min. pri 140 - 160°C
- medzičasom si vytvoríme polevu, ktorá je zároveň aj plnkou.
Do menšieho hrnca vylejeme 300 ml. sladkej smotany a rozlámeme do nej 300 g čokolády na varenie. Miešame, až kým sa čokoláda úplne neroztopí.
Vzniknutý, krásne upečený korpus rozkrojíme na dve časti a na spodný diel vylejeme časť polevy, prikryjeme a opäť to celé polejeme čokoládou.
- Na vrch nasekáme väčšie kúsky čokolády aby ju tam ozaj bolo cítiť a dozdobíme podľa vlastnej fantázie. Najlepšie chutí vychladená ! :-)