Ovocná torta

Jednoduchá a výborná torta, ktorú zvládne každý (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Možno sa Vám bude zdať, že preháňam v názve, že zvládne každý, ale podľa mňa je to celkom jednoduché. A keď budete tortu krájať bude to aj dobre vypadať a aj chutiť.

45 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny - a ako vždy ja niečo pozabudnem a doložím v priebehu pečenia ale v surovinách to nakoniec sedí.
  2. Ako prvé vyšľaháme vajcia s kryštálovým cukrom do peny. Postupne pridávame kyslú smotanu a olej. Dobre ešte šľahačom prešľaháme. Ďalej pridávame múku, ktorú sme si zamiešali s kakaom a práškom do pečiva a znovu dobre premiešame, aby sa nám všetky suroviny dobre premiešali. Takto pripravené cesto nalejeme do pripravenej formy na pečenie, do ktorej sme si na spodok dali papier na pečenie a po krajoch trochu vymastili a vysypali múkou. Dáme piecť na 200 stupňov asi tak na 25 minút. Ale sledujte si každá svoju rúru. Ja skúšam do stredu špajdlou či už je upečený. Ešte poznámočka - možno by stačil korpus aj z jednej dávky mne ešte zostalo ale nič sa nestalo zjedli sme ho.
  3. Upečený korpus. Plech mám 26 x 31 cm. Ale môžete si dať aj do väčšej formy nič sa nestane a práve bude to lepšie.
  4. Korpus necháme vychladnúť. Pripravíme si podľa návodu želatínu.
  5. Ďalej si vyšľaháme do tuha smotanu, do ktorej pridáme mascarpone a tvaroh. Dobre prešľaháme, aby sa nám to spojilo. Odoberieme trochu a pridáme do mierne vychladnutej želatíny a primiešame do krému, dobre premiešame. Korpus nám vychladol nakrájame ho na štvorce asi 2 x 2 cm. Ovocie zlejeme, necháme dobre odkvapkať a ak budete mať broskyne tak ako ja tak ich tiež pokrájajte na menšie kúsky. Ja som mala broskyne ako som už písala ale ak máte iné ovocie kľudne môžete použiť. Formu si vysteliete potravinárskou fóliou. Ja som si ju už dala na tácku tak na spodok som už fóliu nedávala.
  6. A začneme pridávať - ja som síce začínala korpusom a ovocím ale odporúčam na dno formy dať trochu krému a potom korpus a ovocie a tak striedať až kým všetky suroviny neminieme. Na vrchu by mal byť krém. Formu odporúčam 23 cm. Ja som dala do 28 cm a nebolo to až také ako som si predstavovala. A ako si ozdobíte vrch torty je len na Vás. Ja som ju posypala kakaom a pri podávaní som postriekala na vrch šľahačku.
  7. A tu je už odkrojená torta.
  8. Nie je to nič zložité. Vrele odporúčam je výborná.