Jedlé šampanské

Autor receptu: malapiskota

...alebo šumivé víno. Je to veľmi jednoduchý recept, skôr nápad, ktorý som raz videla na internete a je taký efektný že som ho urobila na oslavu kamoškinej 30-tky. A tak sme si vlastne nepripíjali, ale prijedali...

10
porcií

Postup

  1. Víno zohrejeme (nevaríme), rozpustíme v ňom cukor a so želatínou pracujeme podľa návodu. Ja som robila s obyčajnou práškovou, pomer podľa toho aké máte veľké balenie. Dala som 3 minivrecúška na 1,5 litra tekutiny.
  2. Keby sme všetko ovocie nasypali naraz a zaliali vínom, plávalo by nám na povrchu. Aby boli poháre pekné, musíme dať aspoň dve kolá.
  3. Jahody prvé, nalejeme minimum teplej želatíny, necháme stuhnúť, ďalšia vrstva je kiwi a physalis, ovocia nesmie byť veľa, krajšie je keď dáme len pár kúskov. Želatína v hrnci ostane teplá dlhšie ako v pohároch, lebo má vačší objem, ale ak vám stuhne, dá sa znovu ohriať - opatrne, nevariť!
  4. Keď nám ďalšia vrstva stuhne, zasa dolejeme, navrch dáme pekný kúsok ovocia, ten physalis je veľmi efektný, a hlavne dobre drží, čiastočne ponorený do želé. Do jedného pohárika počítame asi 1,5 dl tekutiny, čiže z 2 fľašiek vína 0,75 nám vyjde 10 pohárov. Na zdravie! :)