Jašter s kuracieho mäsa

zlatulik3 - fotkazlatulik3, 3. novembra 2012
Jašter s kuracieho mäsa
Foto: zlatulik3

Tento jašter sa robi s bravčovej panenky,ale my sme na kuracie mäso,tak ho len s toho robim..:-)

3-4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
5 ks
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Takže nakrajame mäso na čo najmenšie kusky, orestujeme na oleji ,pridame sol, a čierne korenie,potom nakrajame na drobno zavarane sterilizovane uhorky,asi 5 ks..takych väčšich..každy podla svojej chuti,ja som pridala aj šampinony,potom trocha horcice,kecupu a nechame podusit..Podavame s chlebom,alebo bagetou.. Dobru chut..

Diskusia k receptu

helca103
robím a poznám pod názvom Znojemská pochúťka alebo Znojemská roštenka
gabculka
Mňam toto vyzerá dobre. Musím si to dať do KK ako inšpiráciu.
letisia
V Hlohovci v reštaurácii Jašter robili toto jedlo, ale bolo tak kompaktnejšie obalené, nemalo toľko šťavy. @sovka sem dala podobný recept.
sovka62
Veru tak, Jašter pri Hlohovci. Ale toto už je upravená verzia, v pôvodnom recepte mäso nemá šťavu, opeká sa prudko, aby šťavu nepustilo, takže je tam len tuk, vypečený s horčicou. Určite bez kečupu a určite bez šampiňónov. Tým nechcem napísať, že pridaný recept nie je dobrý a jedlo nie je chutné, len to nie je ten originál, ale v podstate na tom nezáleží. Hlavne, že chutilo.
zlatulik3
Ano,ano, @sovka62 ,@letisia ,malo by to byť bez šťavy,len tak naukladať mäso na chleba..tak som ho jedla prvy krat pred 16timi rokmi u svokry..:-) ale už tolkokrat som to pomenila,že až..len ta uhorka je tam stala...lebo to chuti super..:-)
sonulienka
@zlatulik3 je to naozaj výborné ja to robievam ale pod názvom Balatónska špecalita tak to zas volajú moje sesternice a rodina ktorú mám v Hlohovci. Ale nech sa to volá ako chce je to skratka výborné papanie.
evanaaa
Dobré to je z kuracieho aj z iného mäsa, aké je poruke, len originál je z hovädzieho ( roštenka).
janamaria
priloha ryza,a je to perfekt aj ako nedelnajsi obed.Aspon unas stym jedlom v nedelu nikto nepohrdne.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia