Jarný zemiakový šalát fotorecept

julica - fotkajulica, 5. apríla 2011
Jarný zemiakový šalát (fotorecept)
Foto: julica

Zbožňujem zemiakové šaláty, dajú sa pripraviť na mnoho spôsobov a chutí. Tento náš je inšpirovaný pekným počasím a potrebou odľahčiť náš jedálniček. Radi si Zobraziť celý popisZbožňujem zemiakové šaláty, dajú sa pripraviť na mnoho spôsobov a chutí. Tento náš je inšpirovaný pekným počasím a potrebou odľahčiť náš jedálniček. Radi si ho dávame k rybe alebo aj len tak, s vajíčkom. Takto sme od majonézovej klasiky prešli k zdravšej verzii, no stále z klasických slovenských curovín. Vyskúšajte!

5
porcií
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg varené v šupke
2 ks
(alebo jarná cibuľka)
zálievka:
1 kopcovitá PL
2 PL
 natvrdo




Postup

  1. 1

    Uvarené zemiaky prekrojíme na polovičky, zeler pokrájame na kúsky, rovnako cibuľu nasekáme nadrobno. Otvoríme si obľúbenú konzervu fazule, ale vodu z nej nevylievame.

    Jarný zemiakový šalát (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zálievka je ľahká na kalórie aj na prípravu: v miske si rozmiešame horčicu s olivovým olejom a bylinkami - nešetríme najmä kôprom! Prilejeme vodu z konzervy (ak nemáte odskúšaného výrobcu, nezabudnite ju dopredu ochutnať), dobre premiešame a ochutíme citrónovou šťavou príp. octom, soľou, primelieme čierne korenie.

    Jarný zemiakový šalát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetko spolu dobre premiešame.

    Jarný zemiakový šalát (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ... a servírujeme na taniere s pripraveným hlávkovým šalátom a obložíme uvareným vajíčkom a redkvičkami, v lete si do šalátu rada pridávam aj pokrájanú mladučkú cukinu. Prajem dobrú chuť!

    Jarný zemiakový šalát (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

lucylee
very nice ;-) stonkový zeler a červená cibuľa sa k zemiakom náramne hodia, aj ja tu mám jeden zemiakový šalát, ale trochu iný, páči sa mi aj zálievka..pre tých, čo majú delenú, tak bez vajíčka, KK
marianne69
...presne podla mojho gusta@julica a zemiacky v supe,tak ich mam najradsej ci uz varene alebo pecene...takyto salatik kedykolvek:-)na tieto salaty mam najradsej tie malicke baby zemiaky,maju vybornu chut...
iva2111
Brambory miluju a saláty taky. A tento vypadá úžasně, ukládám si k vyzkoušení. Díky :)
sestricka126
pridavam aj ja zdravy je aj pre mna a babo :D ale chcem sa spytat ci to ide aj bez zeleru ten rada velmi nemam a chcem sa spytat ci mozem dat aj klasicky uvarenu fazulku do toho salatu? dakujem ale pridavam do KK
jatanika
@julica , krásny šalát...mne by síce doma ofrflali tie veľké zemiaky - už to mám odskúšané - ale vyzerá to tak naozaj dobre...
sheilinka01
Salatik vyzera dobre, urcite vyskusam. Mozem sa spytat, aku fazulu si pouzila ty? Nech radsej neriskujem :-)
julica
@sestricka , jasné, jasné, pridaj čerstvo uvarenú, aj ja takú niekedy dávam. Ak ti zeler prekáža, nuž ho nedaj, môžeš nahradiť mladým petržlenom alebo aj ničím. @sheilinka , budem sa musieť ísť pozrieť do koša, aká je to značka :) Predáva sa v kauflande, má zelený obal, len fotka fazuliek je fialová :)
@lucylee , áno, aj pre vegánov je bez vajíčka.
ďakujem vám za komentáre a želám pestrofarebnú jar!
elantra
teraz mam vycitky svedomia, my sme sa vcera napchavali klasickym zemiakovym salatom s DVOMA majonezami! toto je lepsi napad... :)
a krasnu jar aj tebe!
cica2
vďaka za inšpiráciu, krásne a zdravé jedlo, mňam:)
julica
Veľmi sa teším z vašich komentárov, ďakujem :)
sharona
Vyzerá naozaj dobre, tak sviežo. Robím podobný, ale dcéra nesmie jesť fazuľu, tak miesto fazule dávam uvarenú cviklu nakrájanú na kocky - tú miluje podobne ako zemiaky, tie by jedla denne aj 3x keby mohla. Zeler by možno išlo nahradiť avokádom, pre tých kto ho nemusia - dodalo by šalátu trochu exotiky. Ale niektorí nemusia ani avokádo :-)
pacik
Objavila som až dnes, zloženie vyzerá super, KK. Tiež robím len takéto podobné zálievky, majonézu nemusíme.
margaretka28
V piatok mám na pláne rybu,tak tento šalátik vyskúšam,len nemám stonkový zeler, ale snád to bude aj bez neho,na leto ako stvorený,ja majonézu používam len do vianočného a cez rok robím tiež len taký jednoduchý a tento tvoj ma zaujal.:-)
ingridko1
Aj-jaj, čo tam robí to vajce? Nie je toto náhodou vegánska časť? :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia