Vajíčkový šalát

Jarný vajíčkový šalát so stopkovým zelerom a hrubozrnnou horčicou

Autor receptu: hame

Nápadov ako spracovať vajíčka zo šibačky nie je nikdy dosť. Prinášame vám preto inšpiráciu na nový recept na šalát. V hlavnej úlohe budú, samozrejme, vajíčka, avšak v netradičnej kombinácii s hrubozrnnou horčicou, stopkovým zelerom a samozrejme s trochou kvalitnej majonézy pre jemnú chuť.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Vajíčka ošúpte a nakrájajte na štvrtinky. Kôpor nasekajte nadrobno a stonkový zeler nakrájajte na malé kúsky.
  2. V miske vyšľahajte majonézu s horčicou a citrónovou šťavou. Pridajte cibuľu, zeler, kôpor a poriadne premiešajte.
  3. Do majonézovej zmesi dajte tiež vajíčka a premiešajte ju už len zľahka, aby sa vajíčka obalili dresingom, ale nerozlámali sa. Dochuťte soľou, bielym korením a môžete podávať.
  4. TIP *Podávajte s čerstvým pečivom alebo šalát naplňte medzi dva kúsky opečeného hriankového chlebíka s tenkými plátkami paradajky. *Šalát je skvelý, keď ho necháte chvíľku odležať v chladničke.