Tabouleh

Jarný tabouleh (fotorecept)

Autor receptu: skolavareniapolus

Recept od Silvie Horeckej

6
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bulgur opražíme na troške ghee masla, pridáme trocha kurkumy, podlejeme vodou a povaríme do mäkka.
  2. Na panvici na prepustenom masle
  3. opečieme na jemné plátky nakrájané šampiňóny
  4. okorenené a posypané rascou, senovkou, kurkumou, chilli a horčicovým semienkom.
  5. Rukolu a valeriánu nasekáme na menšie kúsky.
  6. Uhorku nakrájame na malé kocky. Reďkovku nastrúhame nahrubo. Avokádo popučíme vidličkou s citrónovou šťavou. Všetko pomaly vmiešame do bulguru a ochutíme koreninami.
  7. Povrch posypeme koriandrovou vňaťou, čerstvými reďkovkami, nasekanou cibuľkou, granátovým jablkom a obložíme prepeličími vajíčkami uvarenými natvrdo.
  8. Podávame s kuracími prsiami, ktoré nakrájame na slížiky, osolíme, okoreníme a rýchlo opečieme na oleji alebo prepustenom masle.