Tabouleh
Jarný tabouleh (fotorecept)
Autor receptu: skolavareniapolus
Recept od Silvie Horeckej
6 porcií |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Bulgur opražíme na troške ghee masla, pridáme trocha kurkumy, podlejeme vodou a povaríme do mäkka.
- Na panvici na prepustenom masle
- opečieme na jemné plátky nakrájané šampiňóny
- okorenené a posypané rascou, senovkou, kurkumou, chilli a horčicovým semienkom.
- Rukolu a valeriánu nasekáme na menšie kúsky.
- Uhorku nakrájame na malé kocky. Reďkovku nastrúhame nahrubo. Avokádo popučíme vidličkou s citrónovou šťavou. Všetko pomaly vmiešame do bulguru a ochutíme koreninami.
- Povrch posypeme koriandrovou vňaťou, čerstvými reďkovkami, nasekanou cibuľkou, granátovým jablkom a obložíme prepeličími vajíčkami uvarenými natvrdo.
- Podávame s kuracími prsiami, ktoré nakrájame na slížiky, osolíme, okoreníme a rýchlo opečieme na oleji alebo prepustenom masle.