Jarný šalát s baby špenátom a slaninkou

Autor receptu: paploska

Šalátová sezóna začala, medvedí cesnak u nás ešte nie je, a tak využívam chutný baby špenát. A aby ste nemali pocit, že je to veľmi light, pridávam aj opraženú domácu "addidasku" :-)

2
porcie
15 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Červenú papriku, olúpanú uhorku, cibuľku a paradajky v oleji pokrájame na drobno.
  2. Špenát vložíme na 30 sekúnd do vriacej vody. Ak ho máte radi, pridajte pokojne aj 4 hrste. Vajcia uvaríme na tvrdo a opečieme pokrájanú slaninku. Ak máte čerstvú domácu slaninku, môžete ju pridať do šalátu čerstvú. Je to "lakocinka" .
  3. K zelenine pridáme sparený špenát, olivový olej alebo ten zo sušených paradajok, čerstvo mleté korenie a redukciu balzamico. Vo finále šalát osolíme, naaranžujeme na tanier, obložíme vajíčkom a slaninkou. Dobrú chuť.