Jarný paradajkový šalát s čerstvým ovčím syrom fotorecept

pusta - fotkapusta, 3. júna 2011
Jarný paradajkový šalát s čerstvým ovčím syrom (fotorecept)
Foto: pusta

Tento šalát rada pripravujem na konci jari, ked sú už dni veľmi horúce a dobre padne ako ľahký obed, či večera. Podávam s čerstvým Zobraziť celý popisTento šalát rada pripravujem na konci jari, ked sú už dni veľmi horúce a dobre padne ako ľahký obed, či večera. Podávam s čerstvým pečivom.

4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

800 g tvrdšie stredne veľké
400 g /kozí syr
2 ks stredne veľká
2 zväzky
podľa chuti
podľa chuti
9 PL
3 PL




Postup

  1. 1

    Umyté paradajky som pokrájala na plátky.

    Jarný paradajkový šalát s čerstvým ovčím syrom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokrájala som zelenú vňať jarnej cibuľky.

    Jarný paradajkový šalát s čerstvým ovčím syrom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cibuľu som očistila, pokrájala som ju na mesiačiky a čiastočne som ich rozobrala.

    Jarný paradajkový šalát s čerstvým ovčím syrom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ovčí syr som pokrájala na kocky o hrane asi 0,5 cm.

    Jarný paradajkový šalát s čerstvým ovčím syrom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravila som si ocot a olivový olej.

    Jarný paradajkový šalát s čerstvým ovčím syrom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na tanier som rozložila plátky paradajok, čiastočne rozobraté mesiačiky cibule, posolila som ich, a okorenila čerstvo mletým čiernym korením.

    Jarný paradajkový šalát s čerstvým ovčím syrom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na to som dala vrstvu pokrájaného čerstvého ovčieho syra. Túto vrstvu som nesolila, lebo syr je slaný dosť.

    Jarný paradajkový šalát s čerstvým ovčím syrom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Celé som posypala pokrájanou zelenou vňaťou jarnej cibuľky, šalát som pokvapkala octom a olivovým olejom.

    Jarný paradajkový šalát s čerstvým ovčím syrom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podávam tento šalát s čerstvým, doma upečeným pečivom bez odležania pri izbovej teplote, ale možno ho podávať aj vychladený. Je vhodný ako ľahký obed alebo ako ľahká večera. Tiež ho možno podávať ako diétne jedlo pre diabetikov a vegetariánov a pre redukčnú diétu, potom olej možno vynechať, ale nemusí sa. Ak sa nepodáva ako obed, dávky sú polovičné.

    Jarný paradajkový šalát s čerstvým ovčím syrom (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

marianne69
....akurat ocot a korenie nedavam,ale inak skoro rovnako robim,vyborny salatik,frcim na nom vacsinu leta:-)
dajanca
namiesto octu citrónovú šťavu a niekedy pridám aj iné zeleninky, je to pochúťka.... :-)
marcy
zvyknem kombinovať ovčí syr ( naložím do oliváča s bobkovým listom,korením,cesnakom,chilli ) s jarnou cibuľkou ,aj paradajkami.....fajnota zdravá,čo ma baví...neprejem sa jej :-DDD
jarunka
Ja davam tiez miesto octu malinko citronovej stavy. Chutny salatik.
mariaklara
Robím si tiež niečo podobné, len nepoužívam korenie a ocot používam jablkový + med + olivový olej. A najnovšie kozí syr. Je to úžasná mňamka.
julica
Mňam, toto sa dá jesť dookola, občas zmeniť cibuľu za bazalku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia