Jarný ľadový šalát (fotorecept)

Jarný ľadový šalát (fotorecept)
Foto: pusta
pustaPusta, recept pridal: 4. apríla 2011 11:35Ďalšie jeho recepty

Tento šalát som podávala k Francúzskej roláde z kuraťa. Postupom času som zistila, že šalát vôbec nemusím soliť a ak zamením ocot za citronovú šťavu, bude mať so sladkokyslou zálievkou z citrona lahodnú a sviežu chuť, ktorá je na jar taká žiadúca a olej som tiež nepoužila. Neochutený, umytý a natrhaný šalát dávam do chladničky, bude pekne čerstvý, krehký a chrumkavý aj na druhhý deň. Robím takto aj hlávkový šalát a výsledok je rovnako vynikajúci. Odporúčam vyskúšať.

Suroviny

8-10
porcií
10
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Oddelila som listy ľadového šalátu od seba, dôkladne umyla pod tečúcou studenou vodou a nechala som ich dobre odkvapkať od vody, vložila do misy.
Jarný ľadový šalát (fotorecept) - obrázok 1

2

Jednotlivé listy som natrhala ručne na veľkosť sústa, aj srdiečko šalátu som rozdelila na menšie časti.
Jarný ľadový šalát (fotorecept) - obrázok 2

3

Pripravím si kryštáľový cukor - dávam biely, len teraz som fotila na hnedom stole, mala som ho dať na bielu podložku, aby aj na fotografii vyznel ako biely.
Jarný ľadový šalát (fotorecept) - obrázok 3

4

Z polovice citrona vytlačím šťavu, úplne postačí.
Jarný ľadový šalát (fotorecept) - obrázok 4

5

V miske som rozmiešala s trochou vody citronovú šťavu s kryštáľovým cukrom podľa chuti a mala som hotovú zálievku na šalát.
Jarný ľadový šalát (fotorecept) - obrázok 5

6

Tesne pred podávaním som dala natrhané listy ľadového šalátu na taniere, pokvapkala sladko-kyslou citronovou zálievkou, vôbec som ho nesolila, ani som nepoužila olej a ihned som ľadový šalát podávala. Tento šalát je naozaj jednoduchý na prípravu a je veľmi osviežujúci a chutný.
Jarný ľadový šalát (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • jatanika, 4. apríla 2011 o 14:42
    hm... ja som nikdy nedávala soľ ani olej na šalát... pre mňa je toto klasika...


  • remcula, 4. apríla 2011 o 16:00
    Já jsem vždy dávala do salátu vyškvařený špek.


  • frezia68, 4. apríla 2011 o 16:45
    Roky rokúce takto robím...:-)


  • tonicka53, 4. apríla 2011 o 16:46
    vyskúšam s citrónom, doteraz sme mávali len s octom; @pusta , vďaka za tip.


  • jerica, 4. apríla 2011 o 16:56
    U nás robievame roky len s citrónom:-) citrónovou šťavou:-)


  • kata50, 4. apríla 2011 o 17:55
    Presne tak, s citrónom. Je to zdravšie a aj chutnejšie. :-))


  • bejaja, 4. apríla 2011 o 19:36
    presne takto robím šalát s citrónom, už dlhé roky, niekedy ani cukor nepridávam...


  • pusta, 5. apríla 2011 o 08:43
    dakujem za komentáre.


  • rolfynka, 5. apríla 2011 o 09:32
    aj ja ho vyskusam s citronom urcite je to dobre


  • lubavuska, 5. apríla 2011 o 10:10
    skuste s praskovym cukrom...ma to inu, lahodnu chut


  • marta5, 5. apríla 2011 o 17:19
    Iste je super,ja dávam aj syr mozzarellu,je ešte lepší,skus.


  • marienka44, 5. apríla 2011 o 20:03
    Aj ja som zamenila ocot za citron, lebo som citala, ze ocot zabija cervene krvinky /anémia/ a tiez ako kyselina okysľuje organizmus. Ako sladidlo pouzivam miesto bieleho cukru /je to pre telo jed/ javorovy sirup alebo med. :-)


  • lumilka1, 5. apríla 2011 o 23:33
    Ja dávam namiesto cukru med a olej dávam olivový,alebo tekvicový


  • dorisa, 5. apríla 2011 o 23:57
    Ja tiež používam do každého šalátu alebo citrón, alebo jablčný ocot.


  • pusta, 6. apríla 2011 o 09:45
    marienka, ocot nezabíja červené krvinky, to je nezmysel, ale má neblahé účinky u pacientov s poruchou funkcie žlčníka, žlčových ciet a po cholecystectommi - spôsobuje ich kontrakciu a tým vyvoláva žlčníkovú koliku, čo je veľmi bolestivý stav. no do určitej miery treba aj ten biely cukor - disacharid, ktorý sa v a v Krebsovom cykle rozloží na cukry jednoduché a tie sa využívajú dalšími biochemickými pochodmi v organizme. ako biely jed sa pravda označuje pri cukrovke. aj med obsahuje cukor


  • jules5, 6. mája 2012 o 01:16
    olej-pár kvapiek-sa pridáva preto,aby sa zo šalátu uvoľnili vitamíny.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a nakyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.

Orechovo-chrenová nátierka
Po rokoch moravské vinárky opäť ožili. Pod taktovkou Evy Kloudovej vydali nedávno voľné pokračovanie Kuchařky moravských vinařek.

Jesenná chrípka nechutí naozaj nikomu
- Inzercia -
Prichádza jeseň a s ňou aj zvýšená záťaž na váš organizmus. Pripravte sa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 38/2014: Pivová kuchárka Pivová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 19. septembra v denníku Pravda.


TOPlist