Jarné ražniči (fotorecept)

Autor receptu: mariamka

Myslím, že hútate podobne, ako ja, "čo budeme variť"? :) Toto je taká opakovačka, čo sme už dávno nemali, moji to majú radi a dá sa pri tom zabaviť. Klasické ražniči, len som pridala mladú cuketu a šampiňóny.

90 minút
na 200 °C

Postup

  1. Najprv si upraceme stôl, lebo to zaberie dosť miesta. Všetko nakrájame, prichystáme, potom to bude už len algoritmus, aký si zvolíte. Manžel mal napísané stehno, ale kúpil karé, no zabite ho! :) Karé je suché, tak som ho nakrájala a chvíľu marinovala v oleji a grilovacej zmesi.
  2. A už len napichujeme, kam nám oči spadnú. Túto fázu mám najradšej, len pozor na prsty. Ja som to nejak neodhadla, a okrem 4 špízov som musela nabrúsiť ďalšie 4 špajdle. Zvyšok surovín voľne pohádžeme. Keďže sme nič okrem mäsa nesolili, všetko osolíme, okoreníme a pokvapneme olejom.
  3. Zakryjeme alobalom lesklou stranou dole /som sa niekde dočítala/ a pečieme na 200 °C cca hodinu. Potom urobíme skúšku správnosti t.j. zemiak je smerodajný, ak nestačí, pečieme ďalej a poslednú tretinu necháme dopiecť odokryté.
  4. Príloha klasický kapustový šalát, len chcem upriamiť pozornosť na toto "udelátko", splašila som ho niekde na trhu a fakt funguje už asi 3 roky, reže s lejsrovou presnosťou.
  5. Tak už si len nechajte chutnať.