Špenátové lievance

Jarné lievance s kozím syrom a údeným lososom

Autor receptu: siuuu

Občas ma prepadne chuť vyskúšať niečo nové, alebo pripraviť klasický recept trocha inak. Tu som klasické cesto na špenátové lievance či palacinky doplnila o medvedí cesnak, petržlenovú vňať a kôpor - jednoducho čo chladnička aktuálne dala. V spojení s kozím syrom a údeným lososom vzniklo chutné jedlo.

12
porcií
15 minút
príprava
8-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zmiešame vodu, cukor a sušené droždie a necháme pár minút postáť. Prelejeme do mixéra, pridáme zelené listy, zmixujeme do hladka. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, soľ, korenie, premixujeme a necháme cca 8-10 minút postáť.
  2. Na rozohriatej panvici jemnučko potretej olejom (veľkú službu urobí kvalitná panvica s nepriľnavým povrchom, ktorú stačí ozaj iba jemne potrieť mašlovačkou) robíme tenšie lievance. Nedávame hrubú vrstvu, pretože lievance sa pečú iba zospodu - neotáčajú sa, aby sa zachovala zvrchu pekná zelená farba - pečú sa na miernom teple pokiaľ nie je horná vrstva hotová - stuhnutá (nelepí sa).
  3. Podávame s čerstvým kozím alebo iným syrom, údeným lososom a bylinkami. Dobrú chuť.