Špenátové lievance
Jarné lievance s kozím syrom a údeným lososom
Autor receptu: siuuu
Občas ma prepadne chuť vyskúšať niečo nové, alebo pripraviť klasický recept trocha inak. Tu som klasické cesto na špenátové lievance či
palacinky doplnila o medvedí cesnak, petržlenovú vňať a kôpor - jednoducho čo chladnička aktuálne dala. V spojení s kozím syrom a
údeným lososom vzniklo chutné jedlo.
12 porcií |
15 minút príprava |
8-10 minút tepelná úprava |
Postup
- Zmiešame vodu, cukor a sušené droždie a necháme pár minút postáť. Prelejeme do mixéra, pridáme zelené listy, zmixujeme do hladka. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, soľ, korenie, premixujeme a necháme cca 8-10 minút postáť.
- Na rozohriatej panvici jemnučko potretej olejom (veľkú službu urobí kvalitná panvica s nepriľnavým povrchom, ktorú stačí ozaj iba jemne potrieť mašlovačkou) robíme tenšie lievance. Nedávame hrubú vrstvu, pretože lievance sa pečú iba zospodu - neotáčajú sa, aby sa zachovala zvrchu pekná zelená farba - pečú sa na miernom teple pokiaľ nie je horná vrstva hotová - stuhnutá (nelepí sa).
- Podávame s čerstvým kozím alebo iným syrom, údeným lososom a bylinkami. Dobrú chuť.