Špenátové lievance
Špenátové lievance

Jarné lievance s kozím syrom a údeným lososom

siuuu - fotkasiuuu, 11. mája 2019
Jarné lievance s kozím syrom a údeným lososom
Foto: siuuu

Občas ma prepadne chuť vyskúšať niečo nové, alebo pripraviť klasický recept trocha inak. Tu som klasické cesto na špenátové lievance či palacinky doplnila o Zobraziť celý popisObčas ma prepadne chuť vyskúšať niečo nové, alebo pripraviť klasický recept trocha inak. Tu som klasické cesto na špenátové lievance či palacinky doplnila o medvedí cesnak, petržlenovú vňať a kôpor - jednoducho čo chladnička aktuálne dala. V spojení s kozím syrom a údeným lososom vzniklo chutné jedlo.

12
porcií
15 minút
príprava
8-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2,5 dl teplá
1 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
120 g
4-5 hrstí (špenát, medvedí cesnak, kôpor, petržlenová vňať)
podľa chuti
1 PL




Postup

  1. 1

    Zmiešame vodu, cukor a sušené droždie a necháme pár minút postáť. Prelejeme do mixéra, pridáme zelené listy, zmixujeme do hladka. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, soľ, korenie, premixujeme a necháme cca 8-10 minút postáť.

  2. 2

    Na rozohriatej panvici jemnučko potretej olejom (veľkú službu urobí kvalitná panvica s nepriľnavým povrchom, ktorú stačí ozaj iba jemne potrieť mašlovačkou) robíme tenšie lievance. Nedávame hrubú vrstvu, pretože lievance sa pečú iba zospodu - neotáčajú sa, aby sa zachovala zvrchu pekná zelená farba - pečú sa na miernom teple pokiaľ nie je horná vrstva hotová - stuhnutá (nelepí sa).

  3. 3

    Podávame s čerstvým kozím alebo iným syrom, údeným lososom a bylinkami. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia