Jarná kuracia roláda s hubami a cuketou fotorecept

pusta - fotkapusta, 15. apríla 2015
Jarná kuracia roláda s hubami a cuketou (fotorecept)
Foto: pusta

Táto kuracia roláda je šťavnatá, veľmi jemná, s úžasne voňavou a chutnou náplňou z jarnej cibuľky, dubákov, lievika trúbkovitého, cukety, korenín a byliniek, Zobraziť celý popisTáto kuracia roláda je šťavnatá, veľmi jemná, s úžasne voňavou a chutnou náplňou z jarnej cibuľky, dubákov, lievika trúbkovitého, cukety, korenín a byliniek, nie je ťažké ju pripraviť a je veľmi chutná, efektná a dekoratívna, je skvelým jarným pohostením pre návštevy a sviatočným jedlom pre vašich blízkych, vhodným i na rôzne oslavy..

30 minút
príprava
60 minút
na 190 °C

Suroviny

1000 g
400 ml pochúťková
6 strúčikov
6 ks aj s vňaťou
1 ks stredne veľká mladá
1 veľká hrsť sušené
1 malá hrsť sušený
podľa chuti
200 ml
200 g
1 ks
3-4 čerstvé vetvičky
podľa chuti čerstvo mleté
1 ČL
50 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Kuracie stehná som umyla, osušila, postupne vykostila, začala som ostrým rezom na vnútornej strane horného stehna, rez som viedla v pozdlžne v strede súbežne s kosťou po kĺb, opatrne som oddeľovala mäso od kosti, obnaženú kosť som vykĺbila, potom som na spodnej časti stehna viedla dole dookola kolmý rez na kosť, oddelila som od kosti kožu a prerezala šľachy, viedla som rez na vnútornej strane stehna pozdĺžne v strede súbežne s kosťou, opatrne som oddeľovala mäso od kosti, aby som neprepichla mäso, vyrezala som kĺbové chrupavky a dávala pozor, aby koža zostala celá a neporušená, takto som dostala rezne zo stehna, na ktorých som zarovnala mäso nožom do jednej úrovne, z oboch strán osolila a okorenila čerstvo mletým čiernym korením, nechala som chvíľu rezne odpočívať pri izbovej teplote a vybraté kosti som odložila do mrazáku, zídu sa do vývaru z kostí.

    Jarná kuracia roláda s hubami a cuketou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Namočila som do teplej vody lievik trúbkovitý a dubáky.

    Jarná kuracia roláda s hubami a cuketou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokrájala som jarnú cibuľku aj s vňaťou, do pekáčika som prelisovala cesnak,...

    Jarná kuracia roláda s hubami a cuketou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...premiešala som ho s kyslou smotanou, dobre som v nej obalila kuracie rezne a odložila na 4 hodiny do chladničky, mäsko sa dobre ochutí a krásne zjemnie, toto môžete spraviť aj v predstihu a odložiť rezne do chladničky na noc.

    Jarná kuracia roláda s hubami a cuketou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zatiaľ som si pripravila náplň do rolády, cuketu som umyla, osušila, pozdlžne som ju rozkrojila na štvrtiny a pokrájala na plátky o hrúbke si 3 - 4 mm,...

    Jarná kuracia roláda s hubami a cuketou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...v panvici som rozohriala olej a maslo, orestovala som do sklovita jarnú cibuľku, pridala som dubáky aj s vodou, v ktorej boli namočené, scedený lievik trúbkovitý...

    Jarná kuracia roláda s hubami a cuketou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...ked huby zmäkli, pridala som pokrájanú cuketu, zeleninu som osolila, okorenila čerstvo mletým čiernym korením, pridala som čubricu, premiešala, restovala, kým cuketa zmäkla, pridala som sladkú smotanu, nechala som krátko prevrieť, vypla som plameň,ked všetko troška vychladlo,...

    Jarná kuracia roláda s hubami a cuketou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...pridala som rozšľahané vajce, stále miešala, zbytkovým teplom sa vajce zrazí na krémovitú konzistenciu, akou náplň má byť, ...

    Jarná kuracia roláda s hubami a cuketou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...hotovú náplň som nechala úplne vychladnúť.

    Jarná kuracia roláda s hubami a cuketou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Formu na srnčí chrbát som vyložila plátkami schwarzwaldskej šunky tak, aby sa plátky šunky navzájom prekrývali a šunka prevísala navonok cez horný okraj formy...

    Jarná kuracia roláda s hubami a cuketou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...spodok som vyplnila rezňami z kuracích stehien tak, aby pokrývali aj boky formy a odložila som si rezne aj na zakrytie náplne,...

    Jarná kuracia roláda s hubami a cuketou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    ...do vzniknutého jarku uprostred som rovnomerne rozotrela pripravenú vychladnutú náplň,...

    Jarná kuracia roláda s hubami a cuketou (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    ...náplň som zakryla zvyšnými rezňami, prevísajúcimi okrajmi šunky a ešte som vrch rolády prikryla plátkami šunky,...

    Jarná kuracia roláda s hubami a cuketou (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    ...vložila som piecť do rúry vyhriatej na 190 stupňov a piekla som asi 60 minút, ked troška roláda čiastočne vychladla, zliala som vypečený tuk a vyklopila som ju na dosku, časť som pokrájala ešte za tepla na plátky silné asi 1,5 cm a časť som odložila po úplnom vychladnutí do chladničky.

    Jarná kuracia roláda s hubami a cuketou (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Podávala som teplé s pečenými zemiakmi na masle a šalátom z listov ľadového šalátu a paradajok, za studena s čerstvo upečeným domácim chlebíkom.

    Jarná kuracia roláda s hubami a cuketou (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Roláda ma veľmi jemnú chuť, má vynikajúcu voňavú krémovitú náplň, je veľmi chutná, výborná za studena i za tepla, vhodná pre návštevy a je skvelým pohostením, príprava je veľmi jednoduchá, len som postup rozpísala podrobne a výsledok je efektný a dekoratívny.

    Jarná kuracia roláda s hubami a cuketou (fotorecept) - obrázok 16

Diskusia k receptu

redakcia
Upozornenie: Vzhľadom na to, že pod receptami tejto autorky vznikajú dlhodobo hádky, urážky, osobné spory, budú všetky komentáre, ktoré nesúvisia s receptom, bez upozornenia odstránené.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Kto vykosťuje hydinu každého obdivujem, ja na toto nemám trpezlivosť, ešte som to ani nikdy neskúšala. Recept sa mi páči.
evaj1955
Zdravim z Fuerteventury. Patris medzi moje favoritky, pretoze mas krasne a dobre recepty. Aj tento vyzera vyborne a najblizsie pri nejakej oslave ho vyskusam.








k599
Zdravím zo Žiliny! Aj medzi moje favoritky patríš, pretože si pridala krásny a dobrý recept. Len neviem, čo to je trúbik lievikovitý v bode č. 6.
klukodvody
No @Pusta1 co dodat opět klasická nadstandartní fotodokumentace ,podle toho to jde samo .A docela si dovedu představit jak to dělám .Tam je paráda ,že je to vykostěné stehno to mám raději než prsní .K.k a *****
pusta1
@k599 , veľmi pekne dakujem za vtipné upozornenie. :-) ja trúbka som už ten lievik trúbkovitý opravila. :-)))
dakujem za pochvalu a za to, že si ma erozosmial DDDDD
jozka2
Velmi chutney recept.Taky jarny,hlavne s tym trubikom.
@evai1955 ,prepac nema to byt FORADVENTURE?Prepac nic v zlom,len neviem to precitat.
pusta1
@dr , vôbec nie je ťažké vykosťovať, treba mať len trošku priestorovej predstavivosti, ev. si pozrieť obrázok kostry toho-ktorého zvieraťa, mať ostrý nôž, lebo tupým sa porežeš. potom si vyhmatáš kosť a ostrým nožom vedieš rez pozdlž kosti, potom postupne obnažuješ kosť odeľovaním mäska nožom, postupuj pomaly,obnaženú kosť v klbe vyklbiš vyberieš a z mäska ešte vyrežeš chrupavku od vybranej kosti z mäska.
už som vykosťovala jahňa,kačku, hus, kura, sliepku, prasa, rôznu divinu a iné.
ver mi, že to ide :-)
ak máš obavy, na nete je dosť videi s jednoduchým a šikovným postupom, pozri si ich a hlavne, neboj sa toho :-)))
všetky časti sa dajú dobre využiť v kuchyni :-)
základnou podmienkou je ostrý nôž a pôjde to!!!
som rada, že sa ti môj recept páči.
dakujem ti za pochvalu.
pusta1
Milý@klukodvody , aj mne sa na tento recept viac rátali kuracie s, stehná ako kuracie prsia, ktoré sú suché na hodinové pečenie, kým stehná sú šťavnatejšie a aj po pečení takými zostanú, preto som ponechala aj kožu.
poviem ti, že na vykosťovaní stehien som si doslova zgustla, netrvalo to vôbec dlho, išlo to jedna radosť.:-)))
viem si ťa veľmi živo predstaviť, s akou pasiou pripravuješ tento môj recept, prajem ti, aby vynikajúco chutil :-)
dakujem ti za krásne hodnotenie fotodokumentácie, postupu, receptu, za jeho uloženie do kk a za 5*
pusta1
@jozka2 , som rada, že sa ti tento recept páči, je taký jarný :-)
inak lievik trúbkovitý má u nás sezonu až od augusta do novembra, preto som použila sušené lieviky, je to veľmi chutná a aromatická huba.
dakujem za pochvalu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia