Jarná bryndzová polievka

vegegulas - fotkavegegulas, 26. apríla 2012
Jarná bryndzová polievka
Foto: vegegulas

Bryndzová polievka je jedna z najjednoduchších a najrýchlejšie pripravovaných polievok. Dnes som jej dodala aj slaninkový nádych, ale nepoužila som slaninu. Čo vám túto Zobraziť celý popisBryndzová polievka je jedna z najjednoduchších a najrýchlejšie pripravovaných polievok. Dnes som jej dodala aj slaninkový nádych, ale nepoužila som slaninu. Čo vám túto polievku prevonia a dochutí sa dozviete v mojom recepte.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

120 g
1 ks
3 ks




Postup

  1. 1

    Nakrájame si cibuľu a dáme do hrnca na rozpálený olej. Opekáme dozlatista a pridáme zemiaky, ktoré tiež chvíľu opekáme a miešame. Potom do hrnca vlejeme vodu, asi centimeter nad povrch zemiakov a varíme, kým zemiaky nezmäknú. Keď sú zemiaky uvarené, rozmixujeme ich. Do hrnca s rozmixovanými zemiakmi pridáme bryndzu a necháme ju rozpustiť.

  2. 2

    Podľa potreby doplníme hrniec vodou a necháme prejsť varom. Ak má niekto radšej hustejšiu polievku, dá na začiatku do polievky viac zemiakov, ak chce polievku redšiu, pridá viac vody. Polievku ozdobíme podľa vlastnej fantázie, ja som zvolila nakrájanú cibuľovú vňať, na oleji opekané údené tofu a vaječný žĺtok.

Diskusia k receptu

trencanka
Tak veru, uz som kupila skvelu ovciu bryndzu z nepasterizovaneho ovcieho mlieka! Jedla som ju len tak, lyzickou, milujem ju. Robievam aj polievku, trosku inak, ked dam bryndzu do uvarenych zemiakov, uz to neprevaram, necham len rozpustit. A mne v nej chuti trosku mletej cervenej papriky.
cica2
tiež robievam podobnú bryndzovú polievočku a hneď by som si aj tvoju dala :-) Akurátne som neskúšala dať tofu a žĺtok, vďaka za inšpiráciu....a krásne foto!
vegegulas
dakujem vsetkym za pochvaly :) ano trencanka, netreba ju prevarat, ja ju prevaram len ak ju este dodatocne riedim vodou, ale urcite je lepsie dopredu odhadnut hustotu a nechat bryndzu rozpustit.
mamatata2
Robievam trochu inú, recept je zaujímavý, stojí za vyskúšanie.
jody
krásna, len prosím, bryndzu nevarte! pridajte ju do polievky až na úplný koniec, keď ste ju vypli. Inak sa strácajú všetky zdravé veci...
morenajea
odskúšané: cibuľka síce nebola, tak som dala lyžičku bieleho jogurtu






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia