Cheesecake

Japonský nadýchaný cheesecake (fotorecept)

Autor receptu: domi454

Tento neuveriteľne nadýchaný a krásne vyzerajúci cheesecake som videla na niekoľkých videách a fotkách na rôznych sociálnych sieťach. Jedného dňa som sa rozhodla, že ho vyskúšam. Výsledok stál za to! Jeden z najchutnejších koláčov aký som kedy mala - jednoduchý, neuveriteľne nadýchaný, vláčny a chutný :) Pozn: Uvedené množstvo surovín je na veľkú tortovú formu 28 cm priemer. Ja som robila len pol dávky do menšej formy s priemerom 18 cm.

8
porcií
50 minút
príprava
80 minút
na 135 °C

Postup

  1. Do nádoby vlejeme mlieko, pridáme tvaroh, maslo a nad parou rozpustíme a premiešame.
  2. Odstavíme a necháme vychladnúť.
  3. Do ďalšej väčšej nádoby pridáme vaječné žĺtky a rozmiešame ich. Do žĺtkov pomaly primiešavame tvarohovú zmes a miešame do hladka.
  4. K zmesi pridáme cez sitko preosiatu múku a kukuričný škrob.
  5. Do tuha vyšľaháme bielky, do ktorých postupne pridávame cukor. Takto vyšľahanú bielkovú zmes pridáme do žĺtkovej zmesi.
  6. Všetko spolu premiešame.
  7. Tortovú nádobu vystelieme papierom na pečenie tak, že papier odstáva nad krajom a to z toho dôvodu, že koláč má tendenciu rásť do výšky. Do väčšej tortovej formy alebo plechu dáme dve vrstvy papierových obrúskov a túto nádobu naplníme 2 cm vody. Nádobu so zmesou vložíme do nádoby s vodou a obrúskami. Pečieme 25 minút pri 160 °C a potom ďalších 55 minút pri teplote 135°C.
  8. Po dopečení vyberieme z rúry a nádoby s vodou. Po chvíli vyberieme z formy a odstránime papier na pečenie.
  9. Po vychladnutí nakrájame a podávame napr. s čokoládou, jahodami, šľahačkou a pod. Dobrú chuť!