Cheesecake
Japonský nadýchaný cheesecake (fotorecept)
Autor receptu: domi454
Tento neuveriteľne nadýchaný a krásne vyzerajúci cheesecake som videla na niekoľkých videách a fotkách na rôznych sociálnych sieťach. Jedného dňa som sa rozhodla, že ho vyskúšam.
Výsledok stál za to!
Jeden z najchutnejších koláčov aký som kedy mala - jednoduchý, neuveriteľne nadýchaný, vláčny a chutný :)
Pozn: Uvedené množstvo surovín je na veľkú tortovú formu 28 cm priemer. Ja som robila len pol dávky do menšej formy s priemerom 18 cm.
8 porcií |
50 minút príprava |
80 minút na 135 °C |
Postup
- Do nádoby vlejeme mlieko, pridáme tvaroh, maslo a nad parou rozpustíme a premiešame.
- Odstavíme a necháme vychladnúť.
- Do ďalšej väčšej nádoby pridáme vaječné žĺtky a rozmiešame ich. Do žĺtkov pomaly primiešavame tvarohovú zmes a miešame do hladka.
- K zmesi pridáme cez sitko preosiatu múku a kukuričný škrob.
- Do tuha vyšľaháme bielky, do ktorých postupne pridávame cukor. Takto vyšľahanú bielkovú zmes pridáme do žĺtkovej zmesi.
- Všetko spolu premiešame.
- Tortovú nádobu vystelieme papierom na pečenie tak, že papier odstáva nad krajom a to z toho dôvodu, že koláč má tendenciu rásť do výšky. Do väčšej tortovej formy alebo plechu dáme dve vrstvy papierových obrúskov a túto nádobu naplníme 2 cm vody. Nádobu so zmesou vložíme do nádoby s vodou a obrúskami.
Pečieme 25 minút pri 160 °C a potom ďalších 55 minút pri teplote 135°C.
- Po dopečení vyberieme z rúry a nádoby s vodou. Po chvíli vyberieme z formy a odstránime papier na pečenie.
- Po vychladnutí nakrájame a podávame napr. s čokoládou, jahodami, šľahačkou a pod.
Dobrú chuť!