Japonské soba noodle s tuniakom

marymelb7 - fotkamarymelb7, 14. decembra 2013
Japonské soba noodle s tuniakom
Foto: marymelb7

Soba je pohánka, určite to zoženiete v ázijských obchodoch. Tieto cestoviny sa jedia zastudena alebo v "izbovej teplote". Rybie mäso môže byť hocijaké ale musí Zobraziť celý popisSoba je pohánka, určite to zoženiete v ázijských obchodoch. Tieto cestoviny sa jedia zastudena alebo v "izbovej teplote". Rybie mäso môže byť hocijaké ale musí byť hlavne čerstvé , lebo sa konzumuje ako aj v sushi - surové.

2-3
porcie

Suroviny

1 zväzok
1 ks
1 ks
1 ks
3 PL
3 PL
1 PL
1 ks
1 ČL
1 ČL
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríte vo vode asi 5-6 minút , opláchnuť studenou vodou. Zatiaľ si prichystáte nálev, do trochu vody dáme roztopiť cukor, pridať mirim(ryžové víno), alebo iný ocot, sójovú omáčku a všetko spolu v malom hrnčeku zohrejeme, dáme bokom vychladnúť.

    Japonské soba noodle s tuniakom - obrázok 1
  2. 2

    Mrkvu, uhorku a cibuľku narežieme na tenučké rezance, primiešame k cestovine, pridať nálev. Rybu namočíme do sólovej omáčky a potom do oleja, opečieme na suchej panvici zo všetkých strán. Asi 30 secúnd na každej strane. Ryba musí byť surová, iba teplom uzavretá, necháme ju 5 minút odstáť a nakrájame na tenké plátky. Ozdobíme urestovanými sezamovými semienkami a nori lístkami.

    Japonské soba noodle s tuniakom - obrázok 2

Diskusia k receptu

paploska
tak to je niečo pre mňa :-) už len tie čerstvé ryby zohnať :-)
marymelb7
Ďakujem Vám dievčatá, robila som to už viackrát, čím čerstvejšia ryba, tým je to estetickejšie , chuťovo lepšie ale hlavne zdravé jedlo!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia