Japonská palacinka

Japonská palacinka z ovsených vločiek

Autor receptu: siuuu

Ja osobne mám najradšej jednoduché dezerty - najmä ovocné. Túto japonskú palacinku milujem - väčšinou si ju pripravujem cez víkend na raňajky. Pripravuje sa na panvici v kovových formičkách určených na formovanie ryže či zemiakov pri servírovaní. Na recept som kedysi dávno náhodou natrafila niekde na nete - pôvodne sa robí myslím z bielej múky, ale ja uprednostňujem ovsené vločky - viac mi to chutí. A s malinovou omáčkou je to skvostná kombinácia. Rozpis je na 2 palacinky s priemerom 8 cm.

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z bielkov a štipky soli vyšľahame tuhý sneh, žĺtok vymiešame s cukrom, pridáme rozmixované vločky, prášok do pečiva, mlieko a nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov - malo by nám vzniknúť nadýchané polohusté cesto.
  2. Panvicu s nepriľnavým povrchom nahrejeme, jemne potrieme olejom alebo maslom, položíme na ňu dve kovové formičky bez dna priemeru 8 cm vymastené a vysypané múkou, nalejeme do 3/4 cesto, prikryjeme a pečieme 5 minút, obrátime pomocou vhodného nástroja a ešte 4-5 minút dopečieme.
  3. Na omáčku rozvaríme maliny s kvapkou vody a trošičkou cukru.