Janovská zeleninová polievka

semiramis - fotkasemiramis, 17. septembra 2012

Opäť o niečo zložitejšia príprava, ale ja s jedlom rada hrám a čím je zložitejšie tým ma to viac baví Tak možno aj táto Zobraziť celý popisOpäť o niečo zložitejšia príprava, ale ja s jedlom rada hrám a čím je zložitejšie tým ma to viac baví Tak možno aj táto chutná polievka niekoho zaujme :)

8
porcií
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
225 g Oválne
2 ks
2 ks
2 ks
2 ks
115 g mrazený
115 g
2 ks
3 Strúčiky
4 Lyžice
2 l
140 g
Na omáčku Pesto:
2 Strúčiky
25 g
115 g Čerstvá
55 g Nastrúhaný
125 ml




Postup

  1. 1

    Zo špenátu odstránime pevné stonky a listy nakrájame nadrobno. Spodky paradajok narežeme do kríža, vložíme do ohňovzdornej misy, zalejeme vriacou vodou a necháme odstáť 35-40 sekúnd. Paradajky vyberieme, ponoríme do studenej vody a ošúpeme. Odstránime semená a dužinu nakrájame na malé kocky. Do veľkého hrnca vložíme nakrájané paradajky, cibuľu, mrkvu, zeler, zemiaky, hrášok, fazuľku, cukinu a cesnak. Prilejeme olivový olej a vývar a necháme zovrieť. Varíme na miernom ohni asi 1 a pol hodiny.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme pesto. Do mažiara vložíme cesnak, píniové jadierka, bazalku, pridáme štipku soli a roztlačíme na kašu. Preložime ju do misy a drevenou vareškou do nej postupne vmiešame parmezán, potom prilejeme olivový olej, kým nezvykne hustá, krémová omáčka. V prípade potreby pridáme soľ a korenie. Vložíme do chladničky.

  3. 3

    Polievku dochutíme soľou a korením a vložíme cestoviny. Varíme 8-10 minút. Polovicu pesta pridáme do polievky a necháme odstáť 4 minúty. Zvyšok pridáme priamo do tamierov, každý podľa svojej chuti a posypeme parmezánom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia