Jamajka rezy

receptka963 - bez fotkyreceptka963, 6. júna 2016

:) ked máte radi kokosové určite vyskúšajte, recept som našla na internete a pred 2 tyždnami som vyskušala a nám velmi chutili takže pridávam Zobraziť celý popis:) ked máte radi kokosové určite vyskúšajte, recept som našla na internete a pred 2 tyždnami som vyskušala a nám velmi chutili takže pridávam svoju vlastnu foto.

36
porcií

Suroviny

Kakaové cesto:
4 ks
4 PL
1 PL
3 PL
2 ČL
2 ČL
2 x svetlé cesto:
2x4 ks
2x4 PL
2x1 PL
2x3 PL
2x2 ČL
Krém:
7 ks
20 dkg
2 PL
2 PL
30 dkg
Kokosová hmota:
30 dkg
2 dcl
20 dkg
10 dkg (nemusia byť)
cca 1 dcl
1 bal
Na potretie:
Na vrch:
2 ks
1 plátok
podla potreby
3 - 4 kocky




Postup

  1. 1

    2 žlté piškótové cestá a 1 kakaové cesto si urobíme takto: vajíčka si rozdelíme, z bielkov si vyšlaháme tuhý sneh, do žĺtkov si pridáme cukor, vyšľaháme do peny, pridáme vodu, múku, prášok do pečiva (keď robíme kakaov cesto, tak aj kakao, kt. presitkujeme) dobre zamiešame a spojíme 2 hmoty dokopy (snehovú a žltkovú už s prísadami) vylejeme na plech s papierom a dáme piecť na 180 st. na 20 min. Keď už máme 3 piškotové cesta, dáme ich nabok, nech pekne vychladnú, zatiaľ si pripravíme krém.

  2. 2

    Krém: žltky, cukor, kakao, spodok kávy vyšlaháme nad parou a po vychladnutí vymiešame s 300 g maslom :) najprv si maslo vyšlaháme do peny a potom po lyžiciach zašlahávame kakaovo-kávovú hmotu

  3. 3

    kokosová hmota: práškovy cukor, kokos, poprípade tie hrozienka (kvoli nim sa zákusok trocha horšie krája) zmiešame vo väčšej miske, horúce mlieko zmiešame s rumom a pridáme, dobre zamiešame a pridáme 1 balík želatíny (bez želatíny by sa nedal krájať), kt. sme si rozpustili v troche teplého mlieka (ihned dobre zamiešame do kokosovej hmoty)

  4. 4

    ked už máme všetko pripravené môžme si zákusok dať dokopy :) najprv dáme žlté cesto ,krém nato hnedé cesto, kt. potrieme s červenym džemom, nato pridáme kokosová hmotu, ktoru dobre zatlačíme rukami a zostala pokope,nato natrieme jemne krém a pridáme posledné žlté cesto, dáme zaťažiť do chladničky na pár hodín (najlepšie cez noc) potom polejeme bielou, horkou alebo mliečnou čokoládou a ozdobíme po svojom :)

Diskusia k receptu

haji
Vypadají prudce jedle, samé dobré suroviny. Díky za zajímavý recept! Jsi šikulka!!
receptka963
Dakujem vám krásne,som rada že sa páči :) určite stoji za vyskúšanie,mne velmi chutil aj ked velmi nemam rada rumovu prichut ale v tychto rezoch je ta kombinacia kokosu rumu a čokoládovo kavoveho kremu božsky :)
1x lianka
kukulienka71
ty budeš určite vyučená cukrárka, rezy vyzerajú výborne. Kokosové máme radi, vyskúšam, vďaka
malusa
Recept výborný ,ale 14 vajec to je sila )-:




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia