Jakitori

kegija - bez fotkykegija, 26. júla 2013

Jakitori - kurča na špajdli je japonské národné jedlo, je to náš obľúbený recept na prípravu grilovaného mäska, či už rebierok, krídelok, stehienok. Kto Zobraziť celý popisJakitori - kurča na špajdli je japonské národné jedlo, je to náš obľúbený recept na prípravu grilovaného mäska, či už rebierok, krídelok, stehienok. Kto má rád tak trochu zmixovanú chuť sladkého a slaného, určite si príde na svoje. Pôvodný recept je z knihy Stevena Raichlena, no niektoré suroviny sme vynechali a aj napriek tomu je vynikajúci :)

Suroviny

2 zväzky
650 g
Omáčka:
1 hrnček
1/2 hrnčeka
1/4 hrnčeka
1 ks
 strúčik
 kúsok




Postup

  1. 1

    Mladú cibuľku a umyté kuracie mäso zbavené zvyškov šliach a tuku nakrájame na približne rovnaké kúsky dlhé asi 4 cm a napichujeme na dve špajdle tak, aby ste mali medzi špajdlami medzeru. Takto sa vám mäso nebude počas grilovania samo pretáčať. Kým si pripravíme omáčku, pripravené ražníky odložíme do chladničky.

  2. 2

    Do hrnca dáme sójovú omáčku, víno, cukor, kúsok citrónovej kôry, nakrájanú cibuľku a cesnak mierne roztlačený plochou stranou noža. Necháme zovrieť na miernom ohni a 5-10 minút varíme za stáleho miešania alebo kým omáčka mierne nezhustne. Precedíme a necháme vychladnúť. Trocha omáčky si môžeme odložiť ako dip.

  3. 3

    Ražníky dáme na gril a po prvom otočení potierame omáčkou. Teraz často otáčame a potierame až dovtedy, kým nebude mäsko hotové. Omáčka na povrchu vytvorí jemnú glazúru. Mňam! Už teraz sa mi zbiehajú slinky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia