Jahodový tunel

mimka946 - fotkamimka946, 27. marca 2013
Jahodový tunel
Foto: mimka946

pripravovaný každú Veľkú noc :)

Suroviny

250 g
400 g
1 ks
80 g
1 ks




Postup

  1. 1

    4 jahody nakrajame na plátky a zbytok na male kusky.Smotanu vyšľaháme s praškovým a van.cukrom.Pridáme na male kusky nakrajane jahody a jemne zamiešame.Stužovač vymiešame podľa navodu a vmiešame do zmesi.

  2. 2

    Do formy na srnči chrbat poukladáme jahody nakrajane na platky.Vylejeme na nich vyšlahanu smotanu a uhladíme.

  3. 3

    Navrch poukladáme piškoty dáme na 2hod. stuhnut do chladničky :)

Diskusia k receptu

radost
pekné pre oko...pre jazyk chutné-že nie je to moje-to je smutné...:-))
arasidka
Mimka, to je ďalší dobrý nápad, tento druh "pečenia" mámnajradšej a môžem ti povedať, že vôbec nepoužívam stužovač, pretože najprv uložím piškóty, potom ovocie, zalejem, a opakujem niekoľko vrství. Ja viem, je to trošku odlišné ako ich ty robíš, ale má to svoju výhodu suché piškóty vsiaknu do seba šťavu, zmäknú a celá masa do druhé dňa zhustne a dá sa krájať. No, a zase som porušila predsavzatie, že večer nemám čítať recepty, lebo sa mi zle zaspáva :)))
silvi
to su ozajstne jahody alebo len imitacia?
angast
tak toto si perfektne upiekla. Aj to malo čas stuhnúť , alebo si sa
pustila do toho hneď ? Ťažko odolať. Výborné.
3stan
no to je super vecička si to dobre vymyslela originálne :-)
epatrasova
Vyzerá to krásne, jahody mám veľmi rada, musím vyskúšať ako koláč chutí.
marika21
Pri dobrom počasí, nám na záhradky aj naprší, aby mali jahôdky z čoho rásť,slniečko nám zasvieti na jahôdky, dozrejú a budú koláčiky,džemík,zmrzlinka. Z jahôd potom vykúzlime napr. Jahodový tunel......vyzerá veľmi fajn. *****
alali
vyzera dobre, vyskusam ale predtym sa este spytam: aka smotana tam teda ide? v surovinach je uvedena kysla a v postupe mas zase, ze ju vyslahas s cukrom a to ma trochu zmiatlo. takze ide tam naozaj kysla? nerada by som to nejako domrvila. dakujem :)
drajan
tak toto urobím, skvelý nápad použiť túto formu... ukladám a z prvých tohtoročných jahôd zo záhradky tunel urobím, dík za receptík... a hlavne dobrý nápad