Jahodový koláč z lístkového cesta
Autor receptu: redakcia
20 minút príprava |
15 minút na 210 - 240 °C |
Postup- Rúru vyhrejeme na 240° C, obe balenia lístkového cesta rozvaľkáme na štvorce so stranou 22 cm. Pečieme
5 minút. Potom teplotu v rúre znížime na 210° C a dopekáme ešte 10 minút. Necháme vychladnúť. Medzitým
vylejeme šľahačku do misky a na 15 minút ju dáme do mrazničky.
- Studenou vodou poumývame jahody, zbavíme ich stopky, necháme oschnúť a odložíme do chladničky. Šľahačku vytiahneme z mrazničky a šľaháme dotuha. Pridáme kryštálový a vanilkový cukor.
- Jeden štvorec upečeného lístkového cesta položíme na rovnú misu, rovnomerne naň rozotrieme osladenú šľahačku a rozložíme jahody. Prikryjeme druhým plátom cesta a vrch ozdobíme trochou zvyšnej šľahačky a zopár jahodami.
|