Jahodový koláč so želatínou

Jahodový koláč so želatínou
Foto: ajka1812
ajka1812Ajka1812, recept pridal: 3. januára 2012 20:04Ďalšie jeho recepty

Toto je najobľúbenejší koláčik môjho miláčika, kombinujem ho s rôznym ovocím, ale najlepší je s jahodami, marhuľami a kiwi. Dobrú chuť

Suroviny

60
minút
príprava
30
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

5 žĺtkov si vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom na penisto.
Jahodový koláč so želatínou - obrázok 1

2

Pridáme vodu a olej a poriadne premiešame.
Jahodový koláč so želatínou - obrázok 2

3

Prisypeme preosiatu múku, do ktorej sme pridali prášok do pečiva .
Jahodový koláč so želatínou - obrázok 3

4

Nakoniec zľahka vmiešame sneh z piatich bielkov. Pečieme približne pol hodinku, treba sa pozrieť akú má farbu, ale neotvárajte rúru počas pečenia aby cesto nespľaslo.
Jahodový koláč so želatínou - obrázok 4

5

Piškótové cesto vyzerá takto ked je hotové.
Jahodový koláč so želatínou - obrázok 5

6

Hotové piškótové cesto natrieme džemom (najlepšie jahodovým), poukladáme naňho jahody prerezané na polky. Zlejeme šťavu z jahôd a dolejeme sirupom do pol litra, z pripravenej šťavy uvaríme so zlatým klasom želatínu na spôsob akoby ste varili klasický puding. Ked želatína začne vrieť odstavíme ju zo sporáka a koláčik zalejeme. Necháme ho stuhnúť a podávame. Brúúú chuť
Jahodový koláč so želatínou - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • dorisa, 3. januára 2012 o 22:39
    Takéto zloženie koláčika milujem.


  • marta5, 4. januára 2012 o 09:24
    Jednoduchá želatína a iste veľmi dobrá.Iste skúsim.


  • fujchujcinan, 4. januára 2012 o 12:48
    Jahodový koláč mi veľmi chutí ale tento mi pripadá....no taký...taký amatérsky. Usudzujem najmä z toho tvaru na úvodnej fotke a tie jahody v tej želatíne sú úplne bez farby. Akoby sa doslova utopili v tej želatíne. Nabudúce trochu vyrovnaj ten koláč a tie jahody tam neutop, ale s tou želatínou to len jemne zalej, aby mohli tie jahody dýchať, aby boli červené.


  • izabella929, 4. januára 2012 o 14:13
    jahody, ako ovocie veľmi ľúbime...iste to musí byť výborný zákusok.-)


  • ajka1812, 4. januára 2012 o 14:56
    jahody niesú červené, lebo sú zavárané, je logické , že keby boli čerstvé vyzerali by inak, a koláč na vrchnej fotke je fotený z boku, bol úplne zarovnaný.


  • fujchujcinan, 4. januára 2012 o 16:06
    @ajka1812 s týmto nesúhlasím. Práveže aj zavárané jahody sú červené, odkiaľ máš že nie ?
    Ja to nemyslím v zlom, ale podľa tej hlavnej fotky mi to pripadá akoby sa ten koláč pýtal z toho plechu von, úplne akoby hovoril "už tu viac nechcem byť"


  • ajka1812, 4. januára 2012 o 17:12
    Hm neviem, ja som kúpila jahody v Kauflande, a neboli lacné, žiaľ za ich farbu nemôžem, a z plechu sa pýtali, lebo už je prázdny, veľmi chutil.


  • jeka, 4. januára 2012 o 19:13
    @fujchujcinan ,upeč koláč daj foto a budeme rozhodovať ktorý je lepší.Neviem koľko máš rokov,ako dlho pečieš ,ale že jahody niesú červené a želatína krivá to by som ani dvanasťročnej nepovedala,lebo negatívnym názorom mladých začínajúcich len odstrašuješ ,to poznám podľa svojej skúsenosti.


  • jeka, 4. januára 2012 o 19:16
    @ajka1812 koláčik je jednoduchý a určite výborný najmä ked sú tam jahodky, ukladám do KK,dakujem.


  • ajka1812, 4. januára 2012 o 21:09
    dakujem jeka, ja som len začiatočník, takže žiadne extra výkony zatiaľ nevytváram, ale snažím sa, lebo ma to baví.


  • jeka, 5. januára 2012 o 20:46
    @ajka1812 ,neviem či si slobodná ,alebo vydatá,ale ked maš po boku chlapa,ktorý to ochutnáva prvý tak nemáš sa čoho bať,niet dňa aby u nás nebol nejaký koláč.Prajem ti veselé zážitky pri pečení.(to z vlastnej skúsenosti)


  • maja69, 24. júna 2012 o 11:42
    Ajuška, super recept, už mi voní po kuchyni :-) a idem na tú želatínu. Si šikovná a pekne si to nafotila, tak, že to pochopí aj začiatočník. Dík.


  • patkanik, 29. septembra 2012 o 14:02
    Potrebovala som narychlo urobit nejaky kolac a mala som doma zavarane jahody. podla mna je to super recept, lahky a chuti vyborne. z negativnych nazorov si tazku hlavu nerob, lebo kazde jedlo sa da ofrflat a kazdy ma iny vkus...kazdy by to spravil po svojom, nieco vylepsil, pridal, vynechal. panovi/pani @fujchujcinan prajem vela uspechov pri vareni a peceni :) chcela by som vidiet ako urobi vsetko dokonale :)


  • gerhi, 24. februára 2013 o 11:49
    Dnes som vyskúšala a podaril sa vynikajúco. Piškótové cesto má prefektnú konzistenciu, odporúčam všetkým. Myslím, že by sa dalo použiť aj ako tortové, určite ho pri najbližšej príležitosti použijem aj takto.


  • ajka1812, 9. apríla 2013 o 00:03
    Tak to ma teší gerhi, že chutilo :D



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Tlučková vám dá posledný diktát. Na konci vás čaká prekvapenie
- Inzercia -
Naposledy v tomto roku sa môžete vrátiť do virtuálnej triedy, ktorej vládne Zuzana Tlučková. Prísna pedagogička aj v posledných predvianočných dňoch rozčúlená opravuje diktáty.

Čo sme jedli pre 25 rokmi
Pred nedávnom sme si pripomenuli 25. výročie Nežnej revolúcie. Tá priviala zmenu nielen do politiky, ale do každého aspektu nášho života, gastronómiu nevynímajúc.

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist