Jahodový koláč so želatínou

Jahodový koláč so želatínou
Foto: ajka1812
ajka1812Ajka1812, recept pridal: 3. januára 2012 20:04Ďalšie jeho recepty

Toto je najobľúbenejší koláčik môjho miláčika, kombinujem ho s rôznym ovocím, ale najlepší je s jahodami, marhuľami a kiwi. Dobrú chuť

Suroviny

60
minút
príprava
30
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

5 žĺtkov si vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom na penisto.
Jahodový koláč so želatínou - obrázok 1

Pridáme vodu a olej a poriadne premiešame.
Jahodový koláč so želatínou - obrázok 2

Prisypeme preosiatu múku, do ktorej sme pridali prášok do pečiva .
Jahodový koláč so želatínou - obrázok 3

Nakoniec zľahka vmiešame sneh z piatich bielkov. Pečieme približne pol hodinku, treba sa pozrieť akú má farbu, ale neotvárajte rúru počas pečenia aby cesto nespľaslo.
Jahodový koláč so želatínou - obrázok 4

Piškótové cesto vyzerá takto ked je hotové.
Jahodový koláč so želatínou - obrázok 5

Hotové piškótové cesto natrieme džemom (najlepšie jahodovým), poukladáme naňho jahody prerezané na polky. Zlejeme šťavu z jahôd a dolejeme sirupom do pol litra, z pripravenej šťavy uvaríme so zlatým klasom želatínu na spôsob akoby ste varili klasický puding. Ked želatína začne vrieť odstavíme ju zo sporáka a koláčik zalejeme. Necháme ho stuhnúť a podávame. Brúúú chuť
Jahodový koláč so želatínou - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

15 komentárov k receptu
  • dorisa, 3. januára 2012 o 22:39
    Takéto zloženie koláčika milujem.


  • marta5, 4. januára 2012 o 09:24
    Jednoduchá želatína a iste veľmi dobrá.Iste skúsim.


  • fujchujcinan, 4. januára 2012 o 12:48
    Jahodový koláč mi veľmi chutí ale tento mi pripadá....no taký...taký amatérsky. Usudzujem najmä z toho tvaru na úvodnej fotke a tie jahody v tej želatíne sú úplne bez farby. Akoby sa doslova utopili v tej želatíne. Nabudúce trochu vyrovnaj ten koláč a tie jahody tam neutop, ale s tou želatínou to len jemne zalej, aby mohli tie jahody dýchať, aby boli červené.


  • izabella929, 4. januára 2012 o 14:13
    jahody, ako ovocie veľmi ľúbime...iste to musí byť výborný zákusok.-)


  • ajka1812, 4. januára 2012 o 14:56
    jahody niesú červené, lebo sú zavárané, je logické , že keby boli čerstvé vyzerali by inak, a koláč na vrchnej fotke je fotený z boku, bol úplne zarovnaný.


  • fujchujcinan, 4. januára 2012 o 16:06
    @ajka1812 s týmto nesúhlasím. Práveže aj zavárané jahody sú červené, odkiaľ máš že nie ?
    Ja to nemyslím v zlom, ale podľa tej hlavnej fotky mi to pripadá akoby sa ten koláč pýtal z toho plechu von, úplne akoby hovoril "už tu viac nechcem byť"


  • ajka1812, 4. januára 2012 o 17:12
    Hm neviem, ja som kúpila jahody v Kauflande, a neboli lacné, žiaľ za ich farbu nemôžem, a z plechu sa pýtali, lebo už je prázdny, veľmi chutil.


  • jeka, 4. januára 2012 o 19:13
    @fujchujcinan ,upeč koláč daj foto a budeme rozhodovať ktorý je lepší.Neviem koľko máš rokov,ako dlho pečieš ,ale že jahody niesú červené a želatína krivá to by som ani dvanasťročnej nepovedala,lebo negatívnym názorom mladých začínajúcich len odstrašuješ ,to poznám podľa svojej skúsenosti.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 7 komentárov)
  • jeka, 4. januára 2012 o 19:16
    @ajka1812 koláčik je jednoduchý a určite výborný najmä ked sú tam jahodky, ukladám do KK,dakujem.


  • ajka1812, 4. januára 2012 o 21:09
    dakujem jeka, ja som len začiatočník, takže žiadne extra výkony zatiaľ nevytváram, ale snažím sa, lebo ma to baví.


  • jeka, 5. januára 2012 o 20:46
    @ajka1812 ,neviem či si slobodná ,alebo vydatá,ale ked maš po boku chlapa,ktorý to ochutnáva prvý tak nemáš sa čoho bať,niet dňa aby u nás nebol nejaký koláč.Prajem ti veselé zážitky pri pečení.(to z vlastnej skúsenosti)


  • maja69, 24. júna 2012 o 11:42
    Ajuška, super recept, už mi voní po kuchyni :-) a idem na tú želatínu. Si šikovná a pekne si to nafotila, tak, že to pochopí aj začiatočník. Dík.


  • patkanik, 29. septembra 2012 o 14:02
    Potrebovala som narychlo urobit nejaky kolac a mala som doma zavarane jahody. podla mna je to super recept, lahky a chuti vyborne. z negativnych nazorov si tazku hlavu nerob, lebo kazde jedlo sa da ofrflat a kazdy ma iny vkus...kazdy by to spravil po svojom, nieco vylepsil, pridal, vynechal. panovi/pani @fujchujcinan prajem vela uspechov pri vareni a peceni :) chcela by som vidiet ako urobi vsetko dokonale :)


  • gerhi, 24. februára 2013 o 11:49
    Dnes som vyskúšala a podaril sa vynikajúco. Piškótové cesto má prefektnú konzistenciu, odporúčam všetkým. Myslím, že by sa dalo použiť aj ako tortové, určite ho pri najbližšej príležitosti použijem aj takto.


  • ajka1812, 9. apríla 2013 o 00:03
    Tak to ma teší gerhi, že chutilo :D



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc vo Francúzsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes z krajiny galského kohúta píše Sisok.

Veľká noc v Bulharsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Alex37 píše o bulharskej Veľkej noci.

Veľká noc v Kanade
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. O kanadskej Veľkej noci píše Kecemis.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist