Jahodový koláč so želatínou

Jahodový koláč so želatínou
Foto: ajka1812
ajka1812Ajka1812, recept pridal: 3. januára 2012 20:04Ďalšie jeho recepty

Toto je najobľúbenejší koláčik môjho miláčika, kombinujem ho s rôznym ovocím, ale najlepší je s jahodami, marhuľami a kiwi. Dobrú chuť

Suroviny

60
minút
príprava
30
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

5 žĺtkov si vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom na penisto.
Jahodový koláč so želatínou - obrázok 1

2

Pridáme vodu a olej a poriadne premiešame.
Jahodový koláč so želatínou - obrázok 2

3

Prisypeme preosiatu múku, do ktorej sme pridali prášok do pečiva .
Jahodový koláč so želatínou - obrázok 3

4

Nakoniec zľahka vmiešame sneh z piatich bielkov. Pečieme približne pol hodinku, treba sa pozrieť akú má farbu, ale neotvárajte rúru počas pečenia aby cesto nespľaslo.
Jahodový koláč so želatínou - obrázok 4

5

Piškótové cesto vyzerá takto ked je hotové.
Jahodový koláč so želatínou - obrázok 5

6

Hotové piškótové cesto natrieme džemom (najlepšie jahodovým), poukladáme naňho jahody prerezané na polky. Zlejeme šťavu z jahôd a dolejeme sirupom do pol litra, z pripravenej šťavy uvaríme so zlatým klasom želatínu na spôsob akoby ste varili klasický puding. Ked želatína začne vrieť odstavíme ju zo sporáka a koláčik zalejeme. Necháme ho stuhnúť a podávame. Brúúú chuť
Jahodový koláč so želatínou - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • dorisa, 3. januára 2012 o 22:39
    Takéto zloženie koláčika milujem.


  • marta5, 4. januára 2012 o 09:24
    Jednoduchá želatína a iste veľmi dobrá.Iste skúsim.


  • fujchujcinan, 4. januára 2012 o 12:48
    Jahodový koláč mi veľmi chutí ale tento mi pripadá....no taký...taký amatérsky. Usudzujem najmä z toho tvaru na úvodnej fotke a tie jahody v tej želatíne sú úplne bez farby. Akoby sa doslova utopili v tej želatíne. Nabudúce trochu vyrovnaj ten koláč a tie jahody tam neutop, ale s tou želatínou to len jemne zalej, aby mohli tie jahody dýchať, aby boli červené.


  • izabella929, 4. januára 2012 o 14:13
    jahody, ako ovocie veľmi ľúbime...iste to musí byť výborný zákusok.-)


  • ajka1812, 4. januára 2012 o 14:56
    jahody niesú červené, lebo sú zavárané, je logické , že keby boli čerstvé vyzerali by inak, a koláč na vrchnej fotke je fotený z boku, bol úplne zarovnaný.


  • fujchujcinan, 4. januára 2012 o 16:06
    @ajka1812 s týmto nesúhlasím. Práveže aj zavárané jahody sú červené, odkiaľ máš že nie ?
    Ja to nemyslím v zlom, ale podľa tej hlavnej fotky mi to pripadá akoby sa ten koláč pýtal z toho plechu von, úplne akoby hovoril "už tu viac nechcem byť"


  • ajka1812, 4. januára 2012 o 17:12
    Hm neviem, ja som kúpila jahody v Kauflande, a neboli lacné, žiaľ za ich farbu nemôžem, a z plechu sa pýtali, lebo už je prázdny, veľmi chutil.


  • jeka, 4. januára 2012 o 19:13
    @fujchujcinan ,upeč koláč daj foto a budeme rozhodovať ktorý je lepší.Neviem koľko máš rokov,ako dlho pečieš ,ale že jahody niesú červené a želatína krivá to by som ani dvanasťročnej nepovedala,lebo negatívnym názorom mladých začínajúcich len odstrašuješ ,to poznám podľa svojej skúsenosti.


  • jeka, 4. januára 2012 o 19:16
    @ajka1812 koláčik je jednoduchý a určite výborný najmä ked sú tam jahodky, ukladám do KK,dakujem.


  • ajka1812, 4. januára 2012 o 21:09
    dakujem jeka, ja som len začiatočník, takže žiadne extra výkony zatiaľ nevytváram, ale snažím sa, lebo ma to baví.


  • jeka, 5. januára 2012 o 20:46
    @ajka1812 ,neviem či si slobodná ,alebo vydatá,ale ked maš po boku chlapa,ktorý to ochutnáva prvý tak nemáš sa čoho bať,niet dňa aby u nás nebol nejaký koláč.Prajem ti veselé zážitky pri pečení.(to z vlastnej skúsenosti)


  • maja69, 24. júna 2012 o 11:42
    Ajuška, super recept, už mi voní po kuchyni :-) a idem na tú želatínu. Si šikovná a pekne si to nafotila, tak, že to pochopí aj začiatočník. Dík.


  • patkanik, 29. septembra 2012 o 14:02
    Potrebovala som narychlo urobit nejaky kolac a mala som doma zavarane jahody. podla mna je to super recept, lahky a chuti vyborne. z negativnych nazorov si tazku hlavu nerob, lebo kazde jedlo sa da ofrflat a kazdy ma iny vkus...kazdy by to spravil po svojom, nieco vylepsil, pridal, vynechal. panovi/pani @fujchujcinan prajem vela uspechov pri vareni a peceni :) chcela by som vidiet ako urobi vsetko dokonale :)


  • gerhi, 24. februára 2013 o 11:49
    Dnes som vyskúšala a podaril sa vynikajúco. Piškótové cesto má prefektnú konzistenciu, odporúčam všetkým. Myslím, že by sa dalo použiť aj ako tortové, určite ho pri najbližšej príležitosti použijem aj takto.


  • ajka1812, 9. apríla 2013 o 00:03
    Tak to ma teší gerhi, že chutilo :D



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist