Jahodový koláč z lístkového cesta

redakciaRedakcia, recept pridal: 27. januára 2010 13:21Ďalšie jeho recepty


Suroviny

20
minút
príprava
15
minút
na 210 - 240 °C

Postup prípravy receptu

1

Rúru vyhrejeme na 240° C, obe balenia lístkového cesta rozvaľkáme na štvorce so stranou 22 cm. Pečieme 5 minút. Potom teplotu v rúre znížime na 210° C a dopekáme ešte 10 minút. Necháme vychladnúť. Medzitým vylejeme šľahačku do misky a na 15 minút ju dáme do mrazničky.

2

Studenou vodou poumývame jahody, zbavíme ich stopky, necháme oschnúť a odložíme do chladničky. Šľahačku vytiahneme z mrazničky a šľaháme dotuha. Pridáme kryštálový a vanilkový cukor.

3

Jeden štvorec upečeného lístkového cesta položíme na rovnú misu, rovnomerne naň rozotrieme osladenú šľahačku a rozložíme jahody. Prikryjeme druhým plátom cesta a vrch ozdobíme trochou zvyšnej šľahačky a zopár jahodami.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a nakyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.

Orechovo-chrenová nátierka
Po rokoch moravské vinárky opäť ožili. Pod taktovkou Evy Kloudovej vydali nedávno voľné pokračovanie Kuchařky moravských vinařek.

Jesenná chrípka nechutí naozaj nikomu
- Inzercia -
Prichádza jeseň a s ňou aj zvýšená záťaž na váš organizmus. Pripravte sa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 38/2014: Pivová kuchárka Pivová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 19. septembra v denníku Pravda.


TOPlist