Jahodový koláč z lístkového cesta

redakciaRedakcia, Bratislava, recept pridal: 27. januára 2010 13:21Ďalšie jeho recepty


Suroviny

20
minút
príprava
15
minút
na 210 - 240 °C

Postup prípravy receptu

1

Rúru vyhrejeme na 240° C, obe balenia lístkového cesta rozvaľkáme na štvorce so stranou 22 cm. Pečieme 5 minút. Potom teplotu v rúre znížime na 210° C a dopekáme ešte 10 minút. Necháme vychladnúť. Medzitým vylejeme šľahačku do misky a na 15 minút ju dáme do mrazničky.

2

Studenou vodou poumývame jahody, zbavíme ich stopky, necháme oschnúť a odložíme do chladničky. Šľahačku vytiahneme z mrazničky a šľaháme dotuha. Pridáme kryštálový a vanilkový cukor.

3

Jeden štvorec upečeného lístkového cesta položíme na rovnú misu, rovnomerne naň rozotrieme osladenú šľahačku a rozložíme jahody. Prikryjeme druhým plátom cesta a vrch ozdobíme trochou zvyšnej šľahačky a zopár jahodami.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.

Degustačný šalátik
Počiatkom leta bola v Bratislave opäť vínna slávnosť. V interhoteli na Tehelnom poli sa uskutočnil 14. ročník Trunkfestu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 31/2015: Letné dezerty Letné dezerty
Časopis Varecha v piatok 31. júla v denníku Pravda.


TOPlist