Jahodový koláč fotorecept

ywett - fotkaywett, 8. mája 2013
Jahodový koláč (fotorecept)
Foto: ywett

Je jednoduchý a najradšej pečiem koláče s ovocím, sú svieže a voňavé. Môžete dať ľubovoľné a svoje obľúbené ovocie ;-)

20 minút
príprava
35-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
70 g (trstinový)
1/2 bal
1/2 bal
250 g
110 g
1 PL
 (alebo mrazené)




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme celé vajce s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Pridáme kyslú smotanu a múku rozmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a kakao. Premiešame a cesto dáme do olejom vymastenej okrúhlej formy, použila som formu s priemerom 24cm. Pridáme jahody.

    Jahodový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto dáme do vyhriatej rúry a pečieme (pri plynovej, tretí stupeň) tých 40 minút (skúšame potom špajdlou, ak sa cesto neprilepí, je upečené) Necháme dobre vychladnúť.

    Jahodový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Milujem jahody :-)

    Jahodový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V reze.

    Jahodový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Prajem dobrú chuť!

    Jahodový koláč (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

elixir
Čo mi to robíš Ywett... :) Jahody milujem a v Tvojich lákavých koláčoch ešte viac. A žabací orchester v mojom bruchu nie a nie prestať, ešte sú o to lákavejšie. Už je asi pomaly čas ísť domov. :)
nynuna
Dnes jsem pekla, už není ani kousek, příště budu péct z dvojité dávky.
cesminaz
Len co som uvidela foto,hovorim si "YWETT" a mala som pravdu ;-DD Krasny kolacik s jahodami,super kombinacia...ked nam jahody dozreju,vyskusam,ukladam :-)
medovnicek
určite je veľmi chutný a veľmi sa mi páči ako je s tými jahodami krásne farebný, výborný recept ako vždy Ivka
tiginko
mňam, veru začína sezóna takýchto dobrôt. Som rada, že po tých Herách niečo svieže. Pekne @Ywett , ako vždy :-)
frezia68
Určite je chutný,už aby boli jahody na trhu :-) pekne si napiekla.
danda3
Ivetka, len jediné sa mi žiada povedať - mňam!♥
babav
Krásny recept,fajnovy kolac ....velmi sa mi páčia tvoje recepty ,pre jednoduchú prípravu, ale čarovny efekt a chuť.KK;-)
elysa
krásny koláčik a krásne fotky...kk
afataga
krasny kolacik, aj ja mam strasne rada jahody, preto ich radsej zjem cerstve, ale ak su prebytky, preco nie aj do kolaca, taky podobny obrus mam aj ja, darovala mi ho babka, ale lezi mi v skrini, lebo sa mi nikde nehodi...
ywett
@izabella929 , @elixir , @nynuna , @cesminaz , @margaretka28 , @stacy77777 , @medovnicek , @tiginko , @frezia68 , @mesiar50 , @danda3 , @zuzkabluzka , @babav , @mia2404 , @elysa , @afataga @Anka , veľmi pekne Vám všetkým ďakujem, za nahliadnutie receptu a milé komentáre :-)...@nynuna , už si ho aj vyskúšala, teším sa, že si bola s receptom spokojná :-)...@afataga , mne ten obrus vyšívala manželova maminka, teda mám ich veľa, lebo sa mi veľmi páči rišelie...a sú mi vzácne, lebo boli vyšívané a darované s láskou ♥
babav
@ywett ,moja mamička mi tiež s laskou navysivala riselie obrusy ,mala zlate ruky a obdivuhodnu trpezlivosť ;-)
matilda256
Už je v rúre.Urobila som z 1,5 dávky lebo mám väčšiu formu.Dúfam,že koláčik nevylezie z tej formy.Už sa teším aký bude.
jerica
Konečne voňavé jahody , to je tiež jeden z tých rychloviek , také môžem , foto s popisom ako v každom tvojom recepte , perfektnéééé:-)
matilda256
Výborne.To množstvo je akurát do keramickej formy od tescomy.A bol výborný.Len sa tak zaprášilo.Akurát ho idem upiecť znovu.
ywett
@matilda256 , ďakujem za vyskúšanie receptu a mám radosť, že koláč mal úspech aj u vás :-)
drajan
receptík ma zaujal, trochu mi pripomína recept, ktorý ja už robím roky... z jogurtu... práve som ho vložila do rúry, bohate pokladený čerstvými jahodami, už sa teším na výsledok!
drajan
tak...musím sa čestne priznať, že čo sa mi už dávno nestalo... stalo sa dnes. Vo všetkom platí, že "menej je viac"...mala som veľa jahôd a veľkých , tak som ich celé dávala na koláčik a nahusto. Predpokladám, že tam sa stala chyba. Boli ťažké a tak neumožnili koláčiku "vybehnúť" a zostal ako placka. Chuť je celkom ok, no ani zďaleka nevyzerá tak ako je fotka. Takže na budúce budem jahodami trochu šetriť a iste to vyjde.
ywett
@drajan , mrzí ma, že koláč nedopadol podľa tvojich predstáv....ja zvyknem jahody na tento koláč prekrojiť, skôr na také plátky, aby mi neklesli dole a vtedy sa dá pridať aj viac jahôd, ak sú prekrojené....inokedy to určite vyjde, tak nech sa dobre darí! :)
salinka
Krásny, voňavý koláčik. Uložím si ho, takéto cesto som ešte nepiekla:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia