Jahodový džem z mikrovlnky fotorecept

tkatka - fotkatkatka, 7. júna 2014
Jahodový džem z mikrovlnky (fotorecept)
Foto: tkatka

Jahodovy džem hotový za 6 minút.

10 minút
príprava
6 minút
na 750 W °C

Suroviny

150 g
125 g




Postup

  1. 1

    Jahody som umyla a odstopkovala. Do micro plus kanvice (1 L) som dala kryštálový cukor pridala jahody...

    Jahodový džem z mikrovlnky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ... a rukou som ich popučila. Na kanvicu položím vrchnák a nechám takto odležať 10 minút.

    Jahodový džem z mikrovlnky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kanvicu vložím do mikrovlnky na 3 minúty. Výkon mikrovlnky je 750 W. Po troch minútach kanvicu z mikrovlnky vyberiem, a nechám tak odležať 2 minúty.

    Jahodový džem z mikrovlnky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po uplynutí 2 minút z kanvice odoberiem vrchnák a vložím naspäť do mikrovlnky na 3 minúty. Po 3 minútach je jahodový džem hotový.

    Jahodový džem z mikrovlnky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotový horúci džem nalejeme do zaváraného pohára uzavrieme viečkom a prikryjeme dekou, ja som to dala do pohárika u nás po vychladnutí zmizlo raz dva :)))

    Jahodový džem z mikrovlnky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Môj hlavný zvedaví ochutnávač :)))

    Jahodový džem z mikrovlnky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

anic
jak hustý byl za takovou chvilku?
majsterka
prikláňam sa ku komentáru sjuz,nie som presvedčená o správnosti takejto prípravy lekvárov,je to síce rýchla ale nie zdraviu prospešná príprava
rain333
možno je mikrovlnka škodlivá...vyprážané jedlo a zápražky a hranolky sú podla vás zdravé??? Občasné použitie mikrovlnky je ako sem - tam zjesť vyprážaný obed, mne sa recept páči, ved džem nejem každý deň a nevarí sa tu veľké množstvo...ako občasná rýchlovka super :)
ainy
túto kanvičku mám tiež a nedám na ňu dopustiť....koľko sa už popísalo čo je a čo nie je škodlivé....ale viem, možno vznikne zase diskusia..navrhujem, aby sme sa rovno pobili :-) ....veď nech každý varí ako chce, v čom chce, nech to servíruje ako chce a v čom chce....čo nás je do toho?....ja veľmi oceňujem tento recept....a nech sa stane čo sa má stať....
nati123
JA NEMAM TU KANVICU MOYE SA TO AJ DO NIECOHO INEHO DAT?????
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
@ sjuz prečítajte si poslednú vetu ,vo vašom príspevku ,ktorý ste dali do pozornosti. Myslím,že netreba sa odvolať na také publikácie,lebo nie je vierohodne ani ku príklad,že niekto vypije mlieko z mikrovlny a má zlú krv...nič iné nejedol? Iba vypil mlieko,som vo výskume a dosť rezervovane sa pozerám na také články.
Prepáčte,nie voči vám som vyjadrila názor,ale k článku.
daguska
Myslím,ze by sme museli niekam daleko,aby sme sa vyhli veciam,ktoré nie sú pre zdravie skodlivé.Súhlasím s @rain333 , aj ked ja by som akýkolvek dzem,lekvár,ci marmeládu varila klasickým spôsobom.Nenechala by som si ujst celý ten, pre mña fascinujúci ,proces od cistenia ovocia cez nádherne bublajúcu a rozvoniavajúcu masu v hrnci...ale urcite je to fajn nápad.
anina43
Zohrievanie jedla pomocou mikrovĺn náhodne objavili v roku 1940. Od roku 1952 sa používa komerčne, hoci prvá „rúra“ mala výšku 180 cm, vážila niekoľko sto kilogramov a vyžarovala omnoho vyšší výkon ako tie dnešné verzie. Svoju popularitu sa stále drží, pri návrhu novej kuchyne nechýba takmer nikdy. A to aj napriek tomu, že sa od roku 1970 stále hovorí o rôznych účinkoch na zdravie človeka.
Mikrovlny sú druhom elektromagnetického žiarenia. Ak takáto vlna zasiahne vhodnú elektricky nabitú látku rozkmitá ju. Molekuly takto do seba narážajú a dochádza k ich vzájomnému treniu. Musia prekonávať určitý odpor, čo sa premieňa na teplo. Materiály, ktoré mikrovlny ohrievajú sú voda, cukor a tuk. Mikrovlny dokážu elektróny v atómoch rozkmitať, ale nedokážu ich vytrhnúť a spôsobiť tak chemickú zmenu v látkach. Preto považujeme pôsobenie mikrovĺn za neškodné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia