Jahodový džem s čokoládou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 25. júna 2015

Čokoláda je moja obľúbená mňamka..jahody považujem za kráľovské ovocie..spojenie týchto dvoch fantastických surovín dalo džemu vynikajúcu chuť..môžu sa čokoládové kocky vmiešať už do hotového Zobraziť celý popisČokoláda je moja obľúbená mňamka..jahody považujem za kráľovské ovocie..spojenie týchto dvoch fantastických surovín dalo džemu vynikajúcu chuť..môžu sa čokoládové kocky vmiešať už do hotového džemu a tak plniť do pohárov,,ja dávam čokoládu vždy na vrch džemu a hneď zatvorím..

8
porcií
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 kg čerstvé
2 kg
3 bal.
3 ks na šťavu
 horká




Postup

  1. 1

    Hneď na začiatku musím napísať, že oba džemy som pripravovala a aj varila v jeden deň..Jahody som umyla, odstopkovala..

    Jahodový džem s čokoládou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    zasypala cukrom..niektoré jahody som rukami popučila, ale väčšinu som ponechala v celosti..

    Jahodový džem s čokoládou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridala som vanilku..a nechala som jahody 24.hod. presladzovať...

    Jahodový džem s čokoládou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    po tomto čase som vyliala jahody do hrnca a zapla sporák...

    Jahodový džem s čokoládou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    keď sa jahody varili približne pol hodinu a začali hustnúť, pridala som k nim citrónovú šťavu..ešte som varilla a stále miešala dalšiu pol hodinu a urobila skúšku na tanieriku..

    Jahodový džem s čokoládou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    takto hustý džem je vhodný na plnenie..do pripravených pohárov som naplnila džem až po vrch ..potom som do každého položila 3 kocky čokolády a pohár som zatvorila..

    Jahodový džem s čokoládou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    naplnené poháre som zatvorila a obrátila hore dnom..

    Jahodový džem s čokoládou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    potom otočila a nechala vychladnúť..už iba uložiť na police.. prajem vám dobrú chuť..

    Jahodový džem s čokoládou (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

izabella929
@smejkad ,s týmto džemom si môžeš pokojne potrieť chlieb s maslom, môžeš ho použiť do zákuskov,,všade tam, kam používaš aj obyčajný džem jahodový,...akú to má chuť? fantastickú..čokolády si každý dá do džemu podľa svojej chuti..ja dávam malé 3 kocky do každého pohára..
marika21
@smejkad si dobrá. Dobre si ma rozosmiala.
Džem vynikajúci. Jedla som jahody čerstvé. Ostatné som rozdala. Na budúci rok vyskúšam. S čokoládou som robila čerešne, slivky vlani. Je veľmi chutný.
klaudia968
@izabella929 Izka, super nápad, perfektné spojenie jahody a čokoláda. Džem máš pekný, ja som tento rok už robila džem, ale ukladám k roku a určite aj na tie ďalšie roky. A samozrejme 5*
ampara
Ja teda čokoládu nemusím,ale toto určite vyskúšam a porozdávam ako darčeky. Super!5*
kukulienka71
Izka, výborný nápad. Palacinky väčšinou potieram džemom a polejem čoko polevou, takto to bude 2v1:-)
baka123
Receptík pridaný trochu neskoro, ja už mám po jahodách, ale na budúci rok vyskúšam, určite to je mňamka, 5*
izabella929
Všetci ste ma potešili svojimi komentármi za ktoré vám veľmi pekne ďakujem.--)
havino
Izabelka, že ja tu nebola, pred týždňom som mala 13 kg jahôd doma, navarila džemu 17 poharikov, v týždni ešte z 3 kg a dnes som zasypala cukrom marhule a boli aj jahody a ja som predavačke povedala, núkala mi zas jahody, že nech dá pokoj už s jahodami na tento rok, no že ja ťa nečítala, by som čo len do pár pohárov skúsila, uložím do zavaraniny, alebo ak mi to nedá a bude chuť z 2 kg ešte skúsim, kým jahody sú, zaujíma ma chuť
izabella929
@havino ,ak vyskúšaš, určite nebudeš sklamaná..) potom napíš, ako chutil tento fantastický džem..vďaka za milý komentár.-)
slawi
@izabelka ta coko sa tam zozpusti a tym prevratenim poharika zmiesa s jahodami alebo to ostane na povrchu? Zaujima ma ta konzistencia coko po otvoreni. Prepac zahlupe otazky :)
Vyskusala by som z 2kg jahod.
izabella929
@slawi , ja plním do pohárov úplne horúci džem a teda sa spolieham na čokoládu, že urobí v džeme to, čo od nej chcem..tada páči sa mi, keď urobí chmáry, nechcem, aby sa celkom roztopila, to nie je mojim cieľom...pochopiteľne pri obrátení pohárov hore dnom sa stane presne to, čo od toho očakávam..vytvoria sa nesúvislé akoby chmáry a keď si ho naterieš na chlebík tvorí na ňom pásy a toto som od toho džemu očakávala..mám skúsenosti s kiwi džemom..nepotrebujem, aby mi zafarbil džem..práve preto toto čokoládu dávam na vrch a nie do varenia..pokojne vyskúšaj, len tak jemne hoď na vrch 3 malé kocky čoko..prajem veľa úspechov a nech splní aj tvoje očakávanie..)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia